Gemeente Elburg


Aan de slag met burenruzies

Op dinsdag 21 april heeft wethouder G. van der Velde, gemeente Elburg, het officiële startsein voor Buurtbemiddeling gegeven. Buurtbemiddeling is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Elburg, gemeente Nunspeet, Omnia Wonen en UWOON. Met dit project werken partijen aan een beter, gezelliger en gezonder leefklimaat in Elburg en Nunspeet. Tijdens de bijeenkomst met een feestelijk tintje kregen de vrijwilligers een bos bloemen uitgereikt door mevrouw Liebrecht van UWOON.

Wat is Buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling helpt om burenruzies op te lossen. Getrainde vrijwilligers, de buurtbemiddelaars, luisteren naar het verhaal van beide partijen. Zij geven geen oordeel en zijn neutraal. Het is de bedoeling dat de ruziënde partijen onder begeleiding van de bemiddelaars zelf samen hun conflict oplossen. Dat gebeurt vaak op een neutrale plek. Bij elk conflict is het beter dat de partijen zelf hun problemen oplossen dan dat een andere partij een oplossing oplegt. Zo is de kans groter dat een probleem blijvend is opgelost. Uiteraard hebben de bemiddelaars geheimhoudingsplicht.

Meer informatie en contact

Hebt u vragen of wilt u buurtbemiddeling inschakelen, neem dan contact op met Hettie Schoonhoven, projectleider, telefoon 0341 - 259433 of per e-mail buurtbemiddelingnunspeetelburg@nunspeet.nl. Ook kunt u langs komen op dinsdag tussen 09.00 en 17.00 uur, Lange Wijden 33a in Elburg.
laatst gewijzigd: 24-04-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: Aan de slag met burenruzies |