Ministerraad


Benoeming directeur-generaal Milieu bij het ministerie van VROM

Persbericht | 24-04-2009

De ministerraad heeft besloten de heer dr. B. (Bernard) ter Haar voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Milieu bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). De voordracht wordt gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Cramer van VROM. De benoeming gaat in op 1 juli 2009.

De heer Ter Haar (53) is al meer dan twintig jaar in dienst van het rijk. In 1988 begon hij op de afdeling Internationale Monetaire Zaken van het ministerie van Financiën. In 2000 werd hij op hetzelfde departement directeur van de directie Algemene Financiële en Economische Politiek. In 2003 verruilde hij deze directie voor die van de directie Financiële Markten, waarbij hij tevens plaatsvervangend thesaurier-generaal werd. Ter Haar is zowel econoom als gepromoveerd natuurkundige.

De benoeming van de heer Ter Haar is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.