Ministerie van Economische Zaken

SenterNovem start met versturen aanvullende S&O-verklaringen

24 april 2009 | nieuwsbericht | Kredietcrisis | Vermindering Regeldruk

Minister van der Hoeven van Economische Zaken en staatssecretaris De Jager van Financiën hebben SenterNovem opdracht gegeven om vanaf 27 april 2009 aanvullende S&O-verklaringen te versturen naar ondernemers. Met deze aanvullende verklaringen wordt het financiële voordeel van de WBSO verhoogd.

Research&Development

Door de financiële crisis dreigen investeringen in Research&Development (R&D) en in innovatieprojecten in de verdringing te komen, omdat zij pas op de langere termijn winst opleveren. Om dit te voorkomen heeft het Kabinet een extra budget van 150 miljoen euro beschikbaar gemaakt voor dit jaar en in 2010.

Met het afgeven van de aanvullende S&O-verklaringen wordt vooruitgelopen op de formele besluitvorming. Op 23 april 2009 heeft De Jager hierover, mede namens de minister van Economische Zaken, een brief naar de Tweede Kamer gestuurd. Hierin wordt uitgelegd dat het noodzakelijk is om snel met de uitvoering van de wijzigingen te beginnen. Op deze manier worden de administratieve lasten voor ondernemers zoveel mogelijk beperkt en kan het financiële voordeel zo snel mogelijk worden benut.

Meer informatie


* Brief staatssecretaris Financiën inzake intensivering WBSO
* Nieuwsbericht: SenterNovem start met het versturen van aanvullende S&O-verklaringen

* Dossier: Kredietcrisis
Economische Zaken wil bedrijven ook tijdens de kredietcrisis de mogelijkheid bieden om te blijven ondernemen, investeren en innoveren.

* Dossier: Vermindering Regeldruk
Ondernemers hebben te maken met wetten, regels en vergunningen. Het kabinet wil die regeldruk vereenvoudigen. Bijvoorbeeld door strijdige regels aan te pakken, vergunningen te schrappen, administratieve lasten en het toezicht te verminderen en de dienstverlening te verbeteren.