Nieuw-Vlaamse Alliantie


Jong N-VA gaat voor innoverend ondernemen (24/04/09)

Zaterdag 25 april zakt de nationale werking van Jong N-VA af naar Brugge voor een trefdag met als centraal onderwerp jongeren en ondernemen. Op het programma staat onder meer een panelgesprek over ondernemerschap en innovatie. Gastsprekers zijn Pascal Cools, directeur van Flanders dc, Axel Ronse van Unizo en Jan Jambon, kamerlid voor de N-VA. Het treffen vindt plaats in het schitterende decor van de Priorij van de Karmelieten.

Met de economische crisis is het debat over de verankering van Vlaamse bedrijven opnieuw razend actueel. Als jongerenbeweging willen wij in deze discussie niet achterblijven. De keuze voor jongeren en ondernemen was dan ook snel gemaakt, aldus David Manaigre, kersvers nationaal voorzitter van Jong N-VA.

Na het panelgesprek en de interessante gastsprekers volgt een bezoek aan de Brugse stadsbrouwerij De Halve Maan (o.m. Brugse Zot en Straffe Hendrik). Deze brouwerij is een succesvolle onderneming, jong van geest, die met eigen producten ook internationaal naam weet te maken. Een mooi uitgangspunt dus voor onze themadag, vult Gijs Degrande, secretaris van de West-Vlaamse Jong N-VA-afdeling en kandidaat bij de komende Vlaamse verkiezingen, aan.

Innovatie is noodzakelijk, willen wij onze economische concurrentiepositie ook in de toekomst behouden. Jong N-VA pleit in dit kader voor een drastische vereenvoudiging van de economische instrumenten tot slechts twee premiestelsels: een innovatie- en een loonkostpremie. De jongeren vragen duidelijke keuzes en een sectorgerichte aanpak die onze regio op de kaart kan zetten. Voor de N-VA-jongeren moet onderzoek en ontwikkeling ook oog hebben voor menselijk kapitaal, in het bijzonder moeten we onze toponderzoekers zien te behouden.

Afspraak om 14u in de Priorij in de Ezelstraat 28 in Brugge.

Auteur:
David Manaigre
Algemeen voorzitter Jong N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: David Manaigre
Telefoon: 0472/76 10 06
Fax: 02/217 35 10
E-post: david.manaigre@jongnva.be
Url: www.jongnva.be