Dienstenbond CNV

Nieuws

24 april 2009

Stand van zaken Reed Business Maarssen

De verplaatsing van Maarssen naar Doetinchem, voor de werknemers van EGZ, is van de baan! De directie heeft geluisterd naar de argumenten van de werknemers en is op haar eerdere voorgenomen besluit teruggekomen. Dat is natuurlijk een heel mooie ontwikkeling! Op donderdag 23 april heeft CNV Media overleg gevoerd met de directie over de gewijzigde plannen en de manier waarop over de gevolgen gesproken gaat worden.

Sluiting Maarssen niet van de baan
De verhuizing naar Doetinchem gaat niet door, maar de sluiting van Maarssen is niet van de baan. De EGZ-werknemers zullen, net als hun andere collega's in Maarssen, te maken krijgen met een verhuizing naar Amsterdam.
We realiseren ons dat ook de verplaatsing naar Amsterdam voor u gevolgen zal hebben en mogelijk tot problemen zal leiden. Wij hebben in het gesprek met de directie hiervoor nadrukkelijk aandacht gevraagd.

Overleg over de gevolgen
Binnenkort starten we, samen met de andere bonden, het overleg over de manier waarop we de gevolgen moeten opvangen. Het is de intentie om uiterlijk eind juni hiermee klaar te zijn, zodat iedereen voor de vakantieperiode weet waar hij of zij aan toe is. CNV Media onderhandelt namens leden; daarom is het belangrijk dat wij van u te horen krijgen welke zaken voor u belangrijk zijn en/of wat zaken zijn waar u mogelijk tegen aan denkt te lopen bij/na een verplaatsing van het werk naar Amsterdam.
U kunt daarbij o.a. denken aan zaken als werktijden, reistijden, thuiswerken, lease-auto, verhuisregeling, outplacement, etc. U kunt daarvoor mailen met a.bulsink@remove-this.cnvdibo.nl

Sociaal beleidskader
Goed om te weten is dat we daarnaast in gesprek zijn met Reed Elsevier over een nieuw sociaal beleidskader. We stuurden u daar vorige week al informatie over. Deze onderhandelingen staan los van de gesprekken over de gevolgen van de sluiting Maarssen.

Vragen of informatie
Voor vragen, informatie en voor suggesties van te regelen zaken kunt u contact opnemen met uw bestuurder Aletta Bulsink, via de telefoon 055
- 577 26 40 of via de mail a.bulsink@remove-this.cnvdibo.nl