GVB


GVB en vakbonden investeren met nieuwe CAO in werkgelegenheid

24 april 2009

In het kader van de afspraken in het Sociaal Akkoord gaat GVB een substantiële investering doen in het creëren van stageplaatsen voor jongeren. Ook investeert GVB, in overleg met de bonden, in arbeidsplaatsen voor arbeidsgehandicapten.

Daarnaast gaat GVB gedeeltelijk arbeidsongeschikte medewerkers van andere werkgevers waar mogelijk een passende functie aanbieden. Nieuw is dat GVB de mogelijkheden onderzoekt om samen met de (V)MBO-instellingen in de regio Amsterdam studie en werkervaringsplaatsen te combineren. Daarbij gaat het om opleidingen gericht op techniek en sociale veiligheid. Het akkoord gaat met een positief advies van de bonden naar de achterban.

Nieuw Sociaal Akkoord
De CAO waarover de bonden ABVAKABO FNV, ABGP en CNV/Publieke Zaak een onderhandelaarsakkoord hebben bereikt, is de eerste CAO in het kader van het nieuwe Sociaal Akkoord. Belangrijke afspraken in het Sociaal Akkoord zijn het behoud van de werkgelegenheid en het investeren in opleiding. Met deze CAO geeft GVB invulling aan die afspraken. Verder is in het akkoord tussen werkgevers- en werknemersorganisaties afgesproken dat het behoud van banen voorrang heeft boven het verhogen van salaris.

De hoofdlijnen van het akkoord zijn:


* Een CAO-looptijd van één jaar; van 1 januari 2009 tot 1 januari 2010.

* Een structurele salarisverhoging voor medewerkers van GVB van 2,25% per 1 januari 2009.

* 0,5% verhoging van de eindejaarsuitkering.
* Een collectieve aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering op kosten van de werkgever.

* Volledige reiskostenvergoeding bij gebruik van openbaar vervoer. De betere reiskostenvergoeding komt mede voort uit de wens om milieubewuster met woon-werkverkeer om te gaan.