Provincie Limburg

Persberichten

Feitenonderzoek dossier Sporting Limburg door Limburgs Parlement De Commissie van Voorbereiding uit het Limburgs Parlement laat een onderzoek uitvoeren naar de feiten in het dossier Sporting Limburg. Kern van het onderzoek is het door Gedeputeerde Staten gevoerde beleid inzake de fusie van de BVOs Fortuna Sittard en Roda JC. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Unit Control van de Provincie Limburg.

Onderzoek
Het door de Commissie van Voorbereiding in opdracht gegeven onderzoek moet antwoord geven op de vraag of het handelen van Gedeputeerde Staten, danwel de Commissaris van de Koningin, concreet financieel en/of juridisch risico voor de Provincie Limburg heeft opgeleverd. Het onderzoek omvat daarmee zowel betrokkenen uit Gedeputeerde Staten enerzijds als de Stuurgroep Topvoetbal in Limburg anderzijds. Het onderzoek wordt zo spoedig mogelijk uitgevoerd door de Unit Control van de Provincie Limburg.

Commissie van Voorbereiding
De Commissie van Voorbereiding uit het Limburgs Parlement kan in opdracht van het Limburgs Parlement of uit eigen beweging vooronderzoek verrichten en aan het Limburgs Parlement adviseren omtrent de aard, inhoud en opzet van een te houden onderzoek. De commissie kan door het Limburgs Parlement ook als onderzoekscommissie worden aangewezen. De Commissie van Voorbereiding heeft tijdens de bijeenkomst van 20 april statenlid Daan Prevoo (SP) tot voorzitter gekozen. De overige 2 leden zijn Marijke Clerx (PvdA) en Wiel Heinrichs (CDA).

24-4-2009 16:04