Travel Unie International Nederland N.V.

NIEUWSTE ARKEFLY BOEING 737-800 AANGEKOMEN IN NEDERLAND

Rijswijk, 24 april 2009 â Op 23 april is de nieuwste ArkeFly Boeing 737-800 aangekomen op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Het toestel is vanuit de Boeing fabriek in Seattle in Amerika, via Brussel naar Schiphol gevlogen en vliegt onder het registratienummer PH-TFC. In Brussel is de laatste hand gelegd aan het binnenwerk en de plaatsing van de stoelen; 96 in de Economy Class en 84 in de Comfort Class. Het toestel zal vanaf morgen gaan vliegen op bestemmingen rondom de Middellandse Zee.

Acceptatie nieuwe Boeing succesvol verlopen
De afgelopen weken is bij ArkeFly en Boeing hard gewerkt om de aflevering en acceptatie van de nieuwe Boeing te voltooien. Alle vereiste vergunningen zijn door de Inspectie Verkeer en Waterstaat afgegeven, de inspectie streeft naar een veilige en duurzame luchtvaart op en boven Nederlands grondgebied. Het vliegtuig is tot in detail geïnspecteerd en alle testvluchten zijn succesvol verlopen.

Onderscheidend: Comfort Class
ArkeFly onderscheidt zich van andere airlines door als énige Nederlandse airline verschillende serviceniveaus aan te bieden op vluchten naar bestemmingen rondom de Middellandse Zee. Bij ArkeFly kan de reiziger kiezen uit Economy Class én Comfort Class. In vergelijking met Economy Class betekent Comfort Class extra beenruimte (8-10 cm), meer gratis bagage (25kg), een gratis koptelefoon en een keuzemaaltijd.

ArkeFly vloot tijdens zomerseizoen 2009
Inclusief de nieuwste aanwinst bestaat de vloot van ArkeFly uit drie Boeings 767-300ER en drie Boeings 737-800. Daarnaast zal gedurende het zomerseizoen een Boeing 757-200ER van Sky Service worden ingehuurd en gedurende juli en augustus een extra Boeing 737-800 van Miami Air. De totale vloot van ArkeFly bestaat op dat moment uit acht toestellen.

Verdere vlootvernieuwing ArkeFly
Met de komst van een derde eigen Boeing 737-800, gaat ArkeFly verder met de uitbreiding en vernieuwing van haar luchtvloot. De nieuwste Boeing 737-800 âNext Generationâ is milieuvriendelijker en produceert minder geluid en vervuiling. Maar ook de kosten zijn belangrijk, juist in deze tijd. Door een lager brandstofverbruik van de nieuwere 737 en dus lagere kosten voor de airline, is ArkeFly in staat haar gasten scherpgeprijsde vakanties te blijven bieden. Ook op langere termijn is er in vlootvernieuwing voorzien; over een aantal jaren zal de Boeing 767-300ER vervangen worden door de ultramoderne Boeing 787; de Dreamliner.