Ingezonden persbericht


Persbericht / uitnodiging
Antwerpen, 9 april 2009

EYES WIDE OPEN, ...

LEONHARD'S GALLERY stelt het nieuwe werk van de
Antwerpse kunstenares MEREL voor !
Vrijdag 24 april 2009 te 20u.

Beste ,

Onder de titel "Eyes Wide Open" presenteert MEREL haar nieuw werk in LEONHARD'S GALLERY te Antwerpen.

Eerst was er het licht dat haar betoverde en de wondere wereld als inspiratiebron. Nu is er de mens, die heel dichtbij is gekomen. Hij is er, hij blijft er, ze kan en wil er niet meer omheen. En al zit haar hart en hoofd vol kleuren, ook zijn er de woorden, woorden als tekens, als ze schildert vanuit haar ziel.

Er zit, zoals altijd, veel rood en goud in haar werk. Goud dat een steeds grotere en belangrijkere plaats inneemt. "Het geeft diepte, schittering en gloed.", zegt Merel. "Ik wil bewust en passioneel leven, met wijd open ogen en wijd open oren. Die intensiteit zoek ik op. Het hartstochtelijke wil ik, als van verliefd zijn, met alle zintuigen op scherp."

MEER MENS
De nieuwsgierige mens, maar ook de spelende mens was al lang aanwezig in haar werk. De mens is er en blijft er, ze kan er niet omheen. Net zoals goud, is er steeds meer mens. De figuurtjes _ mannetjes en vrouwtjes herleid tot hun essentiële vorm _ dansen, lopen, springen.

Het VARKEN
Een nieuw gegeven in de schilderijen van Merel.
Sweet pigs go to heaven. Can pigs save the world?

WOORDEN
Op verschillende schilderijen staan woorden. "Ik houd van woorden", zegt Merel. "Net als kleuren, zijn er woorden, woorden als tekens, met een eigen grafiek, een eigen ritme."

DOVENTAAL
Voor wie niet horen kan. Voor wie niet horen wil. Voor wie moet zien, alvorens het te geloven. Behalve van rood, goud, mensen, varkens en woorden houdt Merel van handen, van handen die spreken. Gestrekte wijsvinger, pink en duim; middel- en ringvinger gevouwen: "Ik houd van u."

MEREL stelt tentoon vanaf zaterdag 25 april 2009 en is persoonlijk aanwezig op 26 april 2009 in :

LEONHARD'S GALLERY
Geopend van dinsdag tot zaterdag van 11u. tot 18u. en op zondag van 13u. tot 18u. Adres : Leopoldstraat 45, 2000 Antwerpen, Tel 03 226 28 80

Meer info op www.leonhardsgallery.com en www.mereloncanvas.com

MEREL studeerde sierkunsten en grafiek aan het St Lucas te Antwerpen en stelt als professioneel kunstenaar tentoon sinds 1976. Dit in binnen en buitenland. Zo stond ze o.a. in 2006 met haar werk in de Monserrat Art Gallery in New York..

MEREL schildert los van strekkingen en scholen haar eigen kleurige wereld. Haar boodschap is de grote verwondering. Tekenend voor haar kunst is de suggestieve kracht. Merel dringt zo gevoelig door in de ziel en het hart van haar onderwerpen dat al haar schilderijen een belevingswereld evoceren die de toeschouwer overweldigt. Ze schildert ongecompliceerd hoe ze de wereld ervaart, dat je keer op keer hierbij innig betrokken wordt. De subtiele betovering die over haar werken hangt, weekt bij de kijker een blijde ontroering los.

----------
Noot aan de redactie -

Ingezonden persbericht