Van Bijsterveldt reikt nationale metsel- en voegprijzen uit

Vrijdag 24 april staat voor staatssecretaris Marja van Bijsterveldt in het teken van de ambacht en de ambachtseconomie. In dat kader legt zij een werkbezoek af aan Etten-Leur. Allereerst bezoekt zij het ROC West-Brabant. Van Bijsterveldt gaat daar in gesprek met bestuursleden over de invoering van het competentiegericht onderwijs en de bedrijfsvoering van de mbo-instelling. Tijdens de lunch spreekt zij met docenten en leerlingen van het ROC.

Leerbedrijf De Zwaan

Om 13.00 uur wordt de staatssecretaris ontvangen in restaurant De Zwaan door eigenaar Ronald Pijnenburg. Restaurant De Zwaan is één van de 185.000 leerwerkbedrijven in Nederland waar mbo'ers worden opgeleid en klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. De staatssecretaris krijgt een rondleiding in het leerbedrijf en spreekt met een mbo-student en een leermeester over de ambacht van de gastronomie.

Zilveren troffel en zilveren voegspijker

Aansluitend reist de staatssecretaris af naar de speeltuin in de Hooge Neerstraat te Etten-Leur. Daar strijden deelnemers uit heel Nederland om de Nationale Metselprijzen. Deze wedstrijd wordt voor de 57ste keer georganiseerd. Om 14.30 uur reikt Van Bijsterveldt aan de winnaars de Zilveren troffel en de Zilveren voegspijker uit.

Van Bijsterveldt hecht veel waarde aan het ambachtsvak. 'Ondanks de huidige crisis blijft de behoefte aan goed opgeleide vakmensen onverminderd groot. De talenten van vandaag zijn de dragers van de ambachtseconomie van morgen', aldus Van Bijsterveldt.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed