Gemeente Alkmaar

College van Enschede brengt werkbezoek aan Alkmaar

Vrijdag 24 april om 10.00 uur opent burgemeester Peter den Oudsten van de gemeente Enschede de kaasmarkt met het luiden van de bel. Het college van burgemeester en wethouders van Enschede brengt die dag een bezoek aan Alkmaar. Voorafgaand aan de kaasmarkt wordt de delegatie in het stadhuis van Alkmaar ontvangen door het college van B&W van Alkmaar.

Het bezoek aan de kaasmarkt vindt plaat in het kader van een werkconferentie die het college van burgemeester en wethouders van Enschede jaarlijks houdt. Dit jaar is gekozen voor Alkmaar, waarbij onder andere ook een bezoek gebracht wordt aan het AZ-stadion.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken zo'n honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt wordt dit jaar gehouden tot en met 4 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.