Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

20 januari 2009

Martens bouwwedstrijd 2009
'De brug naar anders bouwen'

De Martens groep bereidt zich op dit moment voor op de tweede bouwwedstrijd. Tijdens de wedstrijd 'De brug naar anders bouwen' meten universiteiten, technische hogescholen, aannemers, architecten en ingenieurs uit Nederland en België hun krachten bij de bouw van een alternatieve en liefst innovatieve brug met een overspanning van tien meter.

Alternatief worden de bruggen in ieder geval. Dat bewees de bouwwedstrijd in 2008. De deelnemers zijn voor de bouw van hun brug namelijk gebonden aan een aantal bijzondere voorschriften. Zo mogen zij bij de uitvoering van hun ontwerp alleen gebruik maken van bouwmaterialen die voorkomen in het assortiment van de Martens bedrijven. Hierdoor zit het met het bijzondere karakter van de bouwwerken wel goed. Maar daarnaast worden de bruggen beoordeeld op draagkracht in combinatie met slimheid, constructie, schoonheid en innovatief karakter.

Innovatief, kunstzinnig en maatschappelijk verantwoord

Het bouwwerk moet ook passen in de 21e eeuw. De deelnemende teams moeten verantwoord en efficiënt omgaan met de bouwmaterialen. En om blijk te geven van een stuk maatschappelijke verantwoordelijkheid, moeten de teams tevoren kiezen voor een goed doel. Mochten zij het prijzengeld winnen, dan deelt het goede doel mee in de winst. Om de brug te kunnen bouwen die aan al deze vereisten voldoet, zitten de deelnemende teams al enkele maanden tevoren boven de ontwerptekeningen.

Sensatie

In 2008 trok de bouwwedstrijd een groot aantal bezoekers. Met E 30.000,00 aan prijzengeld zorgde de wedstrijd niet alleen voor slimme en kunstzinnige bouwwerken, maar ook voor een continue stroom van spannende momenten. Met name op het moment dat de draagkracht van de bruggen werd getoetst. De Martens groep verwacht dat het aantal aanmeldingen dit jaar enorm zal oplopen en dat de ontwerpen nog verrassender zullen worden. Een deskundige jury zal de ingediende plannen bestuderen en beslissen welke teams uiteindelijk aan de wedstrijd mogen deelnemen. Daarnaast heeft Martens zich vorig jaar laten zien als een uitstekend gastheer. Een bezoek aan de bouwwedstrijd was een dagje uit. Voor jong en oud.

De winnende bruggenbouwer in 2008 was het bouwteam van de TU Delft. Hun brug had een draagkracht van 16.800 kilo, terwijl het ontwerp uitblonk door eenvoud. Teams die zich willen inschrijven, vinden alle informatie op www.bouwwedstrijd.eu. De bouwwedstrijd vindt plaats op 24 en 25 april 2009 op het Martens-terrein.

//////////////////////Einde persbericht////////////////

RED crossmedia creatives

Liane Bok

Account Executive

Heuvel 16

4901 KC Oosterhout

T +31 (0) 162 - 45 29 93

F +31 (0) 162 - 42 35 26

E lianebok@getred.nl

I www.getred.nl


---- --