Ingezonden persbericht


Veertig Jaar Pinkpop
De keuze van Jan Smeets

24 april t/m 6 september 2009

P E R S B E R I C H T

Intieme expositie van festivalboegbeeld
JAN SMEETS KIJKT TERUG OP VEERTIG JAAR PINKPOP

Pinkpop wordt in 2009 veertig en is daarmee het oudste openluchtfestival van Europa. Pinkpop begon in 1970 in Geleen, maakte één keer in 1987 een zijsprong naar Baarlo en streek het jaar erop definitief neer in Landgraaf. Pinkpop is een Europees festival op Limburgse bodem, een evenement waar Limburg trots op is. Het vierde kroonjaar is reden voor Jan Smeets en het Limburgs Museum in Venlo om terug te kijken op vier decennia Pinkpop. Vanaf dag één is Jan Smeets de onvermoeibare motor van de organisatie. De veertigste editie is dus ook een persoonlijk jubileum voor 's werelds langstzittende festivaldirecteur.

In een intieme tentoonstelling, die te zien is van 24 april tot en met 6 september aanstaande, opent Smeets de Pinkpopschatkamer en maakt de bezoeker deelgenoot van zijn mooiste herinneringen en memorabilia. Posters, stickers, polsbandjes, crew T-shirts, de fameuze zonnehoedjes, backstagepassen en ander relikwieën van het festival worden geëxposeerd.

Mister Pinkpop heeft ook een keuze gemaakt uit het overstelpende oeuvre van de vaste fotografen Harry Heuts, René Keizer, Sascha Teschner en van zijn overleden zwager Ivica Dolofsjak. De laatste fotografeerde in de eerste decennia van het festival. In de Jan Smeets-tent zal een compilatie te zien zijn van de meest memorabele podiummomenten van het festivalboegbeeld.

In het kader van de expositie worden enkele extra publieksactiviteiten georganiseerd.

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo
tel 077 352 21 12
web www.limburgsmuseum.nl

open
dinsdag tot en met zondag 11-17 uur
Tweede Pinksterdag (1 juni) 11-17 uur
overige maandagen gesloten

inlichtingen:
Sef Derkx/Floris de Jonge
telefoon 077 352 21 12

Rechtenvrije persfoto's downloadable van
http://www.limburgsmuseum.nl/pers/VeertigJaarPinkpop/