Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Oud en Nieuw spotten in Utrecht!

Een ontdekkingstocht door de stad, waar oude en nieuwe architectuur samenkomen.

Vrijdag 24 april 2009 - 15:00 uur

Hoewel Utrecht vooral bekendstaat om haar historisch centrum, heeft deze stad ook een schat aan moderne architectuur. De moderne parels fonkelen tussen de oude stenen en contrasteren of gaan juist een relatie aan met de omgeving van de binnenstad.

Aorta-gids Petra Vossestein neemt u mee door de stad, waar oude en nieuwe architectuur samenkomen.

Langs appartementen van de Utrechtse architect Mart van Schijndel, het spraakmakende metalen huisje aan de Drift van het architectuurbureau Sluijmer en Van Leeuwen, het stadhuis van Miralles een samensmelting van een tiental middeleeuwse panden en stadskastelen tot een hedendaags kunstwerk, het appartementencomplex van Bob van Reeth aan de Mariaplaats waarin de archeologie een belangrijke plaats in het nieuwe ontwerp kreeg, wordt deze unieke mix in de binnenstad van Utrecht voor u zichtbaar gemaakt.

Aanvang: 15:00 uur
Duur: 1oe uur
Vertrek: Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14 Kosten: 7,50 euro per persoon / 6,25 euro voor U-pas houders, 65+, CJP, studenten en Vrienden van Aorta Informatie en aanmelden: van tevoren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich per email opgeven (tours@aorta.nu), maar ook telefonisch of aan de balie. S.v.p. erbij vermelden of u in het bezit bent van een U-pas, studentenpas, 65+-pas, CJP-pas of dat u Vriend van Aorta bent!

NB: Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.

Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht, tel. (030)2321686, fax (030)2321390. Openingstijden: woensdag tot en met vrijdag 12.00-17.00 uur, zaterdag 13.00-17.00 uur.

De rondleiding maakt deel uit van het rondleidingenprogramma van Architectuurcentrum Aorta langs (moderne) architectuur en landschapsarchitectuur in Utrecht. Het programma staat op onze website www.aorta.nu

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht