Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Delfzijl, 03 april 2009

Skechers Demoteam uit Delfzijl naar W.K. Cheerleading in Amerika

Op 24, 25 en 26 april a.s. vinden in Disney World, Orlando, Florida de Wereldkampioenschappen Cheerleading plaats. 100 internationale teams, afkomstig uit meer dan 50 landen, zullen deelnemen aan deze kampioenschappen. Nederland wordt vertegenwoordigd door het Skechers Demoteam, de meervoudige nationaal en Europees kampioen uit Delfzijl.

Skechers Demoteam
Het Skechers Demoteam is een goede kanshebber op de internationale ranglijst. In de afgelopen 4 jaar hebben zij al 3 keer de titel van Europees Kampioen in de wacht weten te slepen. Met nieuwe kleding en een compleet vernieuwde choreografie, die op 10 april 2008 tijdens de Europese Kampioenschappen in Duitsland in première ging, verwachten zij hoge ogen te gaan gooien in de Milkhouse (het Wide World of Sports complex van Disney World).

Skechers
Het team wordt gesponsord door Skechers, het eigentijdse schoenenmerk uit Amerika dat in 1992 is opgericht door de vroegere eigenaars van het schoenenmerk LA Gear. In Amerika is Skechers niet meer weg te denken uit het straatbeeld en behoort tot een van de populairste schoenmerken. Sinds 1994 is de Skechers-hype overgewaaid naar Europa en ook hier zie je de S van Skechers steeds vaker terugkomen. Skechers is het 2e grootste schoenenmerk van Amerika en het 3e grootste schoenenmerk wereldwijd.

Cheerleading
Cheerleading is nog geen IOC en NOC*NSF erkende topsport. De internationale Cheer bond (ICU) is er hard mee bezig daar verandering in te brengen. Het primaire doel van de ICU is niet dat Cheerleading wordt toegevoegd aan het Olympische programma; de reden voor erkenning is dat Cheerleading de mogelijkheid heeft haar integriteit en onafhankelijkheid te beschermen. Cheerleading moet onafhankelijk blijven van elke andere sport en van organisaties die Cheerleading proberen te beïnvloeden of te controleren. De internationale Cheer bond bestaat op dit moment uit 59 landen die lid zijn. In Nederland wordt de ICU vertegenwoordigd door de organisatie Soneo.

Nelson Petter, 1 van de bestuursleden van Soneo, zal samen met coach Lenie Waasdorp het team in Amerika begeleiden. Wie denkt dat cheerleading alleen maar bestaat uit domweg wat zwaaien met poms heeft het goed mis. Wie verder kijkt ziet dat het een echte teamsport is die kracht, discipline en uithoudingsvermogen vereist.


---