Ingezonden persbericht


Persbericht

Velp, 7 april 2009

Salsa, zouk of tango dansen tijdens vakantie

Velp - Dansvakanties worden steeds populairder, met name Argentijnse tango, Salsa en Zouk, dat momenteel hot is in de latinscene. Dance4two speelt hierop in met acht verschillende dansreizen, naar Maastricht, Spanje, Portugal en Cuba. "Dansen op prachtige locaties met leuke mensen die dezelfde passie delen. Da's écht vakantie," zegt organisator Bernard te Gussinklo van Dance4two. Als voorproefje vindt in het laatste weekend van april, in Maastricht, een culinair dansweekend plaats.

Deze creatieve dansvakanties combineren het beste van twee werelden, stelt te Gussinklo: "Elke dag leren deelnemers hun favoriete dansen, zowel Salsa, Zouk als Argentijnse tango. De lessen worden gegeven door topdansleraren. In de avonden brengen de dansers het geleerde op de dansfeesten in de praktijk." De dansvakanties (zie ook dance4two.nl) zijn geschikt voor gevorderden én beginners. "Heb je ervaring, dan verbeter je je danstechniek aanzienlijk. Heb je nog nooit gedanst, dan bereik je binnen een week het niveau van iemand die al jarenlang les heeft gehad."

Interesse en passie delen
De dansvakanties zijn geschikt voor singles en stellen, jong en oud. "Voorwaarde is natuurlijk interesse in dansen. Het mooie is dat deelnemers andere mensen met soortgelijke interesse ontmoeten. Of ze hebben eindelijk de kans om met hun eigen partner een gezamenlijke passie te delen." Tijdens deze dansvakanties wordt overigens niet alleen veel gedanst, er staan ook excursies en dansfeesten op het programma.

Sfeer proeven
Om alvast de sfeer van de dansvakanties te proeven staat er op 24, 25 en 26 april een culinair dansweekend in Maastricht op het programma. Daar kunnen deelnemers kennismaken met de salsaleraren en dansen met oud-deelnemers. Ervaren dansleraren geven, op twee niveaus, diverse dansworkshops. Het dansen wordt afgewisseld met lekker eten en drinken én de mogelijkheid om het Bourgondische Maastricht te verkennen. Vandaar het thema van dit dansweekend: 'Dansen, Logeren en Dineren'.

Dance4two
Dance4two organiseert al ruim vijf jaar dansweekenden en dansvakanties in binnen- en buitenland. De evenementen kenmerken zich door een ongedwongen en persoonlijke sfeer, mooie locaties en uitstekende dansleraren. De eerstvolgende dansreizen gaan naar Lagos aan de Portugese Algarve: 'Salsa' van 9-16 mei en 'Zouk' van 17-24 mei.