PvdA Amsterdam

Partij van de Arbeid

De Zelfstandigen zonder personeel in het vakbondsthemacafé


Datum: Vrijdag 24 April '09

Tijd: 20:00 tot 22:00 uur

Info: Jan Bakker

Tel: 0206751664


vrijdagavond 24 april 2009 bij HTIB, 1e Weteringplantsoen 2c, Amsterdam
van 20:00 tot 22:00 uur

Op 23 april vindt in Amsterdam de Arbeidsmarkttop plaats. Zoek bij Google naar Amsterdamse Arbeidsmarkttop en je vindt onder andere: `Op deze 1e Amsterdamse Arbeidsmarkttop zullen werkgevers, beroepsonderwijs, maatschappelijke organisaties en gemeente afspraken gaan maken over gezamenlijke stappen, initiatieven en maatregelen om de gevolgen van de crisis aan te pakken. Maatregelen voor nu, voor morgen, en voor de lange termijn. Samen werken we ons uit de crisis. Dat is niet voor niets het motto voor deze 1e Amsterdamse Arbeidsmarkttop.'

De bovengenoemde afspraken hebben natuurlijk van alles te maken met wat er internationaal en nationaal aan de hand is, in de economie en op de arbeidsmarkt.
Landelijk houdt de FNV op het ogenblik een referendum onder zijn leden. In haar begeleidende brief schrijft voorzitter Agnes Jongerius: `Ook voor zzp'ers zijn onze afspraken van groot belang'.

"Wie zijn die zzp\'ers? Wat kenmerkt hen? Wat onderscheidt hen? Waar zitten nu en straks de uitdagingen, knelpunten en kansen?". Die vragen zal Linde Gonggrijp, directeur van FNV Zelfstandigen, stellen en beantwoorden, samen met de andere aanwezigen, onder wie Jeanne Hoogers, zelfstandig ondernemer, die namens de FNV bestuurslid is van de Kamer van Koophandel Amsterdam.
Daarbij zal zeker ook aan de orde komen wat op 27 maart besproken is in het Vakbondsthemacafé: `Amsterdam straks zonder werk? Wat doen gemeente en vakbond daaraan?', waarin ook Linde en Jeanne het woord voerden, naast onder anderen wethouder Freek Ossel. Toen waren ook punten aan de orde die op 24 april genoemd zullen worden door voorzitter Charles Verhoef van FNV Zelfstandigen Bouw. Hij komt de plannen van zijn organisatie toelichten voor het inhuren van zzp\' ers als leermeester van stagiairs en voor een scholingsfonds voor zzp\' ers.

Als gespreksleider zal Onno van der Vlerk erop toezien dat er aan het eind van de avond concrete plannen en afspraken komen, die inhoud geven aan: ZZP TELT MEE, nu en straks!

Vakbondsthemacafé: elke laatste vrijdagavond van de maand (niet in juli, niet in december).
Vaste plaats: HTIB, 1e Weteringplantsoen 2c, 1017 SJ, Amsterdam. Inloop vanaf 19:30 uur; start discussie 20:00 uur; einde 22:00 uur; napraten tot uiterlijk 23:00 uur.

Voor aanvang, in de pauze en na afloop is er aan de bar ruime gelegenheid tot verder kennismaken, bijpraten, informatie en opinie uitwisselen en afspraken maken.
Het Vakbondsthemacafé is een initiatief van verschillende personen en organisaties, waaronder FNV Bondgenoten, PvdA-afdeling Amsterdam en de Vakbondshistorische Vereniging.
Deelname aan het debat is gratis.

De themacafés kennen korte stellingnamen van sprekers die uit de verschillende relevante sectoren komen. De sprekers zijn geselecteerd op hun kennis van het onderwerp maar vooral ook op de invloed die zij vanuit hun eigen positie kunnen uitoefenen. Daarmee krijgt de discussie een probleemoplossend karakter.
Het resultaat hangt niet alleen af van de sprekers maar vooral ook van de inbreng van alle deelnemers aan het Vakbondsthemacafé!

Werkgroep Vakbondsthemacafé