VerkeersInformatieDienst


Ernstige vertraging A16/E19 richting Antwerpen verwacht

18 april 2009, 12:50
Op de A16 / E19 vanuit Breda richting Antwerpen wordt vanaf vandaag veel vertraging verwacht wegens grootschalig onderhoud aan de rijbaan tussen Meer en Brecht. Met name op vrijdag 24 april, de start van de meivakantie in Nederland, wordt veel overlast voor het verkeer verwacht. Het dringende advies luidt om niet via de A16 langs Breda maar via de A58 en A4 langs Bergen op Zoom naar België te rijden.

Om de duur van de werkzaamheden zo veel mogelijk te beperken, de veiligheid van het werkvak te garanderen en de kwaliteit van de werkzaamheden te verzekeren is gekozen voor een drastische aanpak. De rijbaan richting Antwerpen wordt volledig afgesloten en al het verkeer wordt, via een doorsteek in de middenberm, over de rijbaan richting Nederland geleid.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fasen. Er zal tweemaal anderhalve week dag en nacht gewerkt worden om zowel de uitvoeringstermijn als de hinder tot een minimum te beperken. De eerste fase betreft werkzaamheden tussen de afrit Meer en de afrit Loenhout. Het verkeer richting Antwerpen wordt op de rijbaan richting Nederland gebracht en blijft twee rijstroken ter beschikking hebben. Het verkeer richting Nederland wordt over één rijstrook geleid.

In de tweede fase wordt gewerkt tussen de afrit Loenhout en de afrit Brecht. Het verkeer richting Antwerpen wordt op de rijbaan richting Nederland gebracht en heeft maar één rijstrook ter beschikking. In deze fase blijven er voor het verkeer richting Nederland twee rijstroken ter beschikking.

Er wordt geadviseerd om de E19, de A16 ten oosten en de A58 ten zuiden van Breda zoveel mogelijk te vermijden gedurende deze periode. Het verkeer op de A27 en de A59 op knooppunt Hooipolder richting Antwerpen wordt geadviseerd via A59/A16 en A58/A4 richting Antwerpen te rijden. Het verkeer op de A16 komende uit Rotterdam/Randstad wordt geadviseerd via de A17/A58/A4 te rijden.