Gemeente Den Haag

De Springbok naar finale Sportiefste School van Nederland

De Springbok doet mee aan de finale van de strijd om de Sportiefste School van Nederland. De aan de Pretoriusstraat in Den Haag gevestigde basisschool moet het op vrijdag 24 april in het Sport & Cultuur Centrum van de Technische Universiteit in Delft opnemen tegen zeven andere scholen uit Nederland. De scholen zijn na een strenge selectie genomineerd.

Het wordt voor de leerlingen van De Springbok een actieve dag. Zij gaan op de fiets naar Delft. Daar verzorgen zij een podiumpresentatie. Een jury onder voorzitterschap van oud-schaatscoach Henk Gemser ondervraagt de schoolleiding en docenten over hun sport- en beweegbeleid. De leerlingen krijgen ondertussen een aantal sportclinics.

Aan het einde van de dag maakt de jury bekend wie zich de komende twee jaar de Sportiefste school van Nederland mag noemen. Titelhouder is de Anne Frankschool uit Den Haag.

NOC*NSF, de nationale sportkoepelorganisatie, en de KVLO, de belangenvereniging van leraren lichamelijke opvoeding, organiseren het evenement voor de derde keer. Zij doen het ditmaal in samenwerking met de gastheren van de finale, de TU en de gemeente Delft.