Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Onderzoek weekblad Libelle:
Nederlanders vinden kinderen respectloos

Hoofddorp, 22 april 2009 - Kinderen zijn brutaal, hebben geen respect en hun seks- en drinkgedrag is zeer zorgelijk. Dat vindt een overgrote meerderheid van de Nederlanders, zo blijkt uit een onderzoek van vrouwenweekblad Libelle.

Libelle bestaat 75 jaar en liet onderzoeken wat Nederlanders nu echt vinden van maatschappelijke thema's als opvoeding, gezondheidszorg, veiligheid en verkeer. De resultaten zijn opzienbarend. Slechts 14% van de ondervraagden is trots op Nederland en over de regering is men ook niet erg positief: het kabinet Balkenende krijgt rapportcijfer 5,6.

Ouders straffen
De moderne opvoeding is een hot item. Tweederde van de Nederlanders is bezorgd over de manier waarop kinderen tegenwoordig opgevoed worden. 45% vindt dat ouders die hun kinderen slecht opvoeden hiervoor gestraft moeten worden.

Leeftijd verhogen
Kinderen van nu zijn te brutaal. Er moeten hen meer normen en waarden als respect, eerlijkheid en beleefdheid bijgebracht worden. 93% vindt kinderen respectloos. Ook de scholing, seksuele moraal en het consumeer- en drinkgedrag baart velen zorgen. 70% vindt dat de leeftijd voor alcoholgebruik moet worden verhoogd naar 18 jaar.

Gewapend over straat
Nog een paar opmerkelijke resultaten uit het onderzoek van Libelle:
- de meeste Nederlanders zijn vóór automatische donorregistratie
- 1 op de 5 zou het liefst gewapend over straat gaan
- slechts 31% staat positief tegenover de multiculturele samenleving
- 15% vreest voor zijn baan als gevolg van de recessie.

Dik dossier
Het onderzoek is uitgevoerd door Motivaction onder 1.041 personen van 15 tot en met 70 jaar, representatief voor de Nederlandse bevolking. Alle resultaten zijn te lezen in een 20 pagina's tellend dossier in de nieuwe Libelle, die vanaf vrijdag 24 april in de winkel ligt.

Over Libelle
Libelle is met een oplage van 500.000 en een bereik van 2,7 miljoen het grootste vrouwenweekblad van Nederland. Onlangs werd Libelle uitgeroepen tot Tijdschrift van het Jaar 2009. Libelle.nl wordt elke maand bekeken door liefst 450.000 unieke bezoekers. De Libelle Zomerweek, dit jaar van 11-18 mei, trekt zo'n 80.000 bezoekers.

Over Sanoma Uitgevers
Sanoma Uitgevers B.V. is met ruim 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites de grootste multimediale uitgever in Nederland. In 2008 haalden Sanoma Uitgevers en haar dochters en deelnemingen - Sanoma Magazines Netherlands - een omzet van 515,7 miljoen euro. In Hoofddorp werken circa 1000 medewerkers op redacties en ondersteunende afdelingen. Bij de dochterondernemingen Sanoma Men's Magazines, Jonge Gezinnen, Mood for Magazines en ilse media werken nog eens ruim 750 medewerkers. Meer informatie over Sanoma Uitgevers: www.sanoma-uitgevers.nl.

Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern Sanoma. Sanoma Magazines is met meer dan 300 tijdschriften in 13 landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (

Ingezonden persbericht