Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 22 april 2009

DE DIJK A.S. VRIJDAG IN UITVERKOCHT WATT, EXTRA SHOW OP 20 NOVEMBER

De Dijk en voormalig Nighttown hebben een jarenlange intensieve band hebben opgebouwd. De populaire band heeft tientallen malen in het poppodium aan de West-Kruiskade voor een kolkende en enthousiaste menigte gespeeld. WATT zet de traditie deze week voort: De Dijk speelt er op vrijdag 24 april voor het eerst. Deze show is al geruime tijd uitverkocht. Op vrijdag 20 november keert De Dijk terug voor een extra show in WATT, tickets zijn vanaf zaterdag 25 april te koop.

De Dijk staat al sinds 1982 in de schijnwerpers en is niet meer weg te denken uit de Vaderlandse popgeschiedenis. De band bracht in de zomer van 2008 hun vijftiende studio album 'Brussel', een bruisende, diverse plaat met een internationaal karakter. Zo levert soulicoon Solomon Burke, waar Van der Lubbe al zijn leven lang fan van is, een opvallende bijdrage aan het album.

In januari 2009 won De Dijk de Nederlandse Popprijs 2008, volgens de jury wegens de belangrijke rol die Huub van der Lubbe en kompanen hebben gespeeld in een fors deel van vijftig jaar Nederpop die afgelopen jaar herdacht werd, en daarnaast met 'Brussel' ook nog een sterk album uitbrachten. De Dijk werd in 2005 ook al geëerd met een bijzondere prijs, namelijk de hoogst haalbare Edison: de Edison Oevreprijs.

Regelmatig speelt De Dijk in grote zalen als Ahoy (zoals toen de heren een kwart eeuw met elkaar onderweg waren) en de Heineken Music Hall, maar de fans hoeven niet bang te zijn dat hun favoriete band voor een grote show de reguliere, kleinere optredens overboord gooit. De optredens zijn de kern van hun bestaan. De Dijk bestaat uit rasmuzikanten; ze willen dampen, zweten en spelen. Deze vrijdag in WATT en op 20 november een herkansing voor iedereen die naast kaartjes heeft gegrepen en uiteraard de vele fans die maar geen genoeg kunnen krijgen van hun helden.

VR 20 NOVEMBER 2009

DE DIJK & SUPPORT @ WATT (GROTE ZAAL)

West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19.00u / Aanvang programma 20.00u
Tickets a E 22 (excl. vvk) verkrijgbaar vanaf zaterdag 25 april 10.00 uur via de website, Primera winkels en Plato en Velvet in Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.dedijk.nl

*** Einde persbericht ***

>>> Noot voor de redactie /