Devgen en Monsanto Actualiseren hun Onderzoeks- en Technologieovereenkomst; Devgen Ontvangt een Bedrag van 20 Mio Euro.

Zwijnaarde, België, en St. Louis, U.S.A, 24 april 2009.

Devgen N.V. (Euronext Brussels: DEVG) en Monsanto Company (NYSE: MON) kondigden vandaag aan dat beide bedrijven de scope van hun lopende onderzoeks- en technologieovereenkomst, getekend in 2007, hebben aangepast. De rechten van Monsanto op Devgen zijn technologie zijn nu uitgebreid. In ruil daarvoor ontvangt Devgen een bedrag van 20 miljoen euro in cash. Bijkomende details inzake deze overeenkomst worden niet bekend gemaakt.

"Wij verwelkomen de additionele interesse van Monsanto in meer Devgen trait-technologie voor toepassing in een aantal gewassen", zegt Thierry Bogaert, CEO van Devgen. "Deze overeenkomst versterkt onze kaspositie en heeft geen invloed op onze rechten voor toepassingen in onze kerngewassen. Samen genomen versterkt dit Devgen's businessplan voor het uitbouwen van een downstream trait- en zaadbusiness."

"Devgen is een belangrijke medewerker op het vlak van technologie voor Monsanto" laat Dr. Robb Fraley, executive vice president en chief technology officer van Monsanto, weten. " We zijn opgetogen over de veelbelovende technologieën die deze samenwerking zou kunnen opleveren voor de landbouwers."

Over Devgen
De missie van Devgen bestaat erin landbouwers de middelen te geven om op een duurzame manier meer voedsel te verbouwen op minder land en met minder water, agrochemische producten en arbeid.

Devgen ontwikkelt zaden met hoge opbrengst en milieuvriendelijke gewasbeschermingstechnologie door gebruik te maken van een portfolio van geavanceerde biotechnologie en moleculaire veredelingstechnieken.

Devgen brengt deze technologie op de markt voor de belangrijkste voedings- en voedergewassen via twee complementaire strategieën:
- De uitlicentiëring van Devgen technologie voor gebruik in maïs, katoen en soja en bepaalde andere gewassen in ruil voor O&O financiering, mijlpaalbetalingen en royalties.
- De productie en de verkoop in het Indische subcontinent en in Zuidoost Azië van hoogkwalitatieve hybriede zaden voor belangrijke gewassen zoals rijst, zonnebloem, sorghum en parelgierst. Devgen's gewasbeschermingsafdeling ontwikkelt een nieuw nematicide, m.n. een agrochemisch product dat gewassen beschermt tegen schade veroorzaakt door plant parasitaire nematoden.

Devgen werd opgericht in 1997 en heeft kantoren in Gent (België), Singapore, Hyderabad (India) en Delaware (US) en stelt wereldwijd meer dan 200 mensen te werk.