Trots op Nederland

Nieuws

Benoeming voorzitter Aedes is onbegrijpelijk besluit

Rita Verdonk is zeer verbaasd over het besluit om de heer Calon te benoemen tot voorzitter van koepel van woningcorporaties Aedes.

"Dit is een typische zaak van zelfverrijking! Het gaat hier om een PvdAer die voor een driedaagse werkweek 150.000 euro per jaar gaat verdienen. Dit lijkt heel erg op een ordinair staaltje volksverlakkerij en ik ben dan ook zeer verbaasd dat een koepel van woningcorporaties op deze wijze met haar geld omgaat. Let wel, het gaat om geld dat huurders hebben betaald aan woningcorporaties, uw geld dus! Dit is werkelijk onbegrijpelijk!

Het kabinet gaat uit van de Balkenende norm, tegelijkertijd lijkt het erop dat de graaicultuur aan de top die door Minister Bos zogezegd wordt verfoeid, wel toegestaan is als het een partijgenoot van hem betreft."

TrotsopNederland is voor een overheid die zuinig en efficiënt met belastinggeld omgaat, voor een overheid die bestuurders in publieke en semi-publieke functies geen exorbitante bedragen toekent. TrotsopNederland is tegen dit regenteske gedrag waarbij bestuurders worden beloond voor hun falen en hun connecties. Dit moet nu eens afgelopen zijn!

TrotsopNederland
Rita Verdonk
23 april 2009