Trots op Nederland

Nieuws

JSF: Waarom Rita Verdonk zich schaamt...

Tijdens het spoeddebat over de JSF op 23 april 2009 wordt het parlement keihard voorgelogen door de coalitiepartijen. Met CDA-fractieleider Van Geel met PvdA-secundant Mariëtte Hamer als vooruit geschoven post van de regering. In het regeerakkoord staat dat het kabinet in 2010 een besluit neemt over de JSF. Nu schuift hetzelfde kabinet het besluit door naar 2012. Desgevraagd laat minister-president Balkende mij weten dat met dit besluit het regeerakkoord niet is aangepast. Over "normen en waarden" gesproken. Hoe diep kun je zinken...

Nadat het de coalitie eerst aan daadkracht heeft ontbroken adequate maatregelen te nemen bij het bezweren van de economische crisis, was het nu de beurt aan de JSF. Beiden zaken gaan de geschiedenis is als een lesje "Hoe red ik de coalitie". Met daarin de onverholen boodschap van het CDA aan de PvdA en CU: "We noemen het een coalitie, maar wij zijn de baas." De hete hangijzers waar het CDA haar zin heeft doorgedreven: de JSF, het onderzoek naar de deelname aan de oorlog in Irak en het ontslagrecht. Wie beet er in het stof? Juist, de PvdA!

Ik zat bij het debat, keek er naar en dacht: "ik schaam me! Ik schaam me om volksvertegenwoordiger te zijn. Ik schaam me voor en namens de burgers van Nederland". Het zijn juist dit soort Haagsche praktijken waar TrotsopNederland een einde aan gaat maken. Partijbelang mag nimmer boven het landsbelang gaan!

TrotsopNederland
Rita Verdonk
23 april 2009