Gemeente Epe


Gemeente werkt aan riolering in Vaassen

Deze zomer zal de gemeente Epe het rioolstelsel in Vaassen op een
aantal plaatsen aanpassen. Alle veranderingen dragen eraan bij dat het riool meer water kan bevatten. Hierdoor zal er na hevige regenbuien minder snel vervuild water in de natuur terechtkomen. Als het riool te vol raakt wordt namelijk het overtollige water via een overstortput op oppervlaktewater (bijvoorbeeld in beken) geloosd. Om de capaciteit van het riool te kunnen vergroten, zullen wegen op verschillende plaatsen tijdelijk moeten worden opengebroken.

Gestart wordt met de aanleg van een grote ondergrondse
rioolwateropslag onder de parkeerplaats bij het voetbalveld van
voetbalvereniging KCVO aan het Kouwenaarspad. Tijdens hevige regenval kan het overtollige water uit de omgeving dan in deze ruimte worden opgevangen. De parkeerplaats van de voetbalvereniging zal hiervoor
moeten worden opengebroken. De planning is om dit voorafgaand aan het voetbalseizoen af te ronden. Aan het Kouwenaarspad wordt een overstort gesaneerd. Het teveel aan rioolwater zal naar de berging bij het
voetbalveld worden afgevoerd. Langs het Kouwenaarspad komt een geul te liggen voor die enkele keer dat ook de opslag het water niet meer zou kunnen herbergen.

Ook in het centrum van Vaassen, aan de Laan van Fasna (vanaf de
Stationsstraat tot aan de Veenweg) en de Stationsstraat (vanaf de
Deventerstraat tot aan De Pirk), worden aanpassingen aan het
rioolstelsel gedaan. In de berm bij de Laan van Fasna wordt een
bergingsriool aangelegd. Aan de Stationsstraat worden de huidige
rioleringsbuizen vervangen door grotere. Ook worden op diverse
plaatsen aanpassingen gedaan in de putten, waarmee meer rioolwater in de buizen kan worden opgevangen.

Direct omwonenden zullen uiteraard nader worden geïnformeerd over de planning van de werkzaamheden en eventuele tijdelijke omleidingen en parkeermogelijkheden.

Ook de werkzaamheden in Berkenoord 1, waarbij regenwater niet langer het riool in loopt, dragen er aan bij dat de overstorten minder vaak hoeven worden gebruikt.