Fugro N.V


Corporate Persbericht

Fugro en EMGS gaan strategische samenwerking aan voor EM op zee

Leidschendam, The Netherlands, 24 Apr 2009

---

Fugro N.V. (Fugro), s werelds leidend bedrijf voor geotechniek, survey en geoscience, maakt bekend dat het een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst is aangegaan met Electromagnetic Geoservices ASA (EMGS), de marktleider in electromagnetische (EM) beeldvorming op zee. De looptijd van de overeenkomst is tot eind 2011.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst krijgt Fugro volledige toegang tot de EM methoden van EMGS voor olie en gas exploratie en winning. EMGS krijgt toegang to Fugros wereldwijde marketing netwerk en operationele expertise met het werken op zee. De bedrijven hebben ook een niet-exclusieve wereldwijde samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor multi-client activiteiten, alsmede een niet-exclusieve wereldwijde technologie licentie overeenkomst.

Als onderdeel van de overeenkomst verstrekt Fugro een converteerbare lening met onderpand aan EMGS van 150 miljoen Noorse Kronen en met een rente van 7% per jaar. De lening kan te allen tijde geconverteerd worden in gewone aandelen EMGS op een conversie prijs van 5.75 Noorse Kronen per aandeel tot de einddatum op 2 januari 2012.
---

More information

Source : Fugro N.V.

Type : Corporate Press Release

E-mail :

Fugro N.V.

Leidschendam

www.fugro.com