Koppeling AfinCenter/Elements verder uitgebreid en geoptimaliseerd

24/04/2009 08:48

Faster Forward B.V.

Faster Forward en Infa hebben in nauwe samenwerking de koppeling tussen Faster Forward Elements en AfinCenter verder geoptimaliseerd en uitgebreid. Het is nu mogelijk om alle voor de berekening van de financiële situatie, wensen en mogelijkheden noodzakelijk gegevens in Elements in te voeren. Vervolgens worden deze gegevens geëxporteerd naar AfinCenter waar de berekening en financiële advisering plaatsvindt.

Directeur Justin Schlee van Faster Forward: "Tot voor kort werden alleen de NAW+ en de basis hypotheekgegevens naar AfinCenter geëxporteerd en moesten voor een goede berekening eerst de gegevens in AfinCenter verrijkt worden. En die verrijkte gegevens werden vervolgens niet naar Elements teruggestuurd. Nu is het dus zo dat alle gegevens al in Elements ingevoerd kunnen worden voordat de export naar AfinCenter plaatsvindt.

AfinCenter en Faster Forward Elements zijn applicaties met aanvullende uitgangspunten: Faster Forward bevat CRM georiënteerde data terwijl AfinCenter over financieel georiënteerde data voor het advies beschikt. Het vullen van de hypotheekkaart van Faster Forward Elements naar AfinCenter zal prima verlopen omdat Faster Forward Elements meer informatie over hypotheken opslaat. En dat is uiteraard wat je als financieel intermediair wilt.

Door de optimalisatie van deze koppeling is nu ook het vernieuwde MijnKluis vanuit Elements bereikbaar geworden. MijnKluis is een onderdeel van AfinCenter waarmee de consument een permanent inzicht heeft in zijn financiele gegevens, risico's en mogelijkheden. Gebruikers kunnen hierdoor de consument helpen en attenderen bij allerlei financiële zaken. Via Monitoring en Alerts wordt de adviseur dagelijks geïnformeerd of voorzieningen bij Pensioneren, Arbeidsongeschiktheid, Overlijden nog naar wens zijn geregeld. De adviseur krijgt ook een signaal wanneer het oversluiten van de Hypotheek voor de consument voordeel kan bieden. Maar ook als lijfrenteverzekeringen aflopen of het doelvermogen van een belegging naar verwachting een lagere opbrengst geeft, zal dit worden gesignaleerd. Hiermee kan de adviseur op een efficiënte wijze aan de zorgplicht voldoen en belangrijke leads uit het systeem verkrijgen. Op dit moment is er nog geen koppeling tussen de alerts en Elements en blijven ze in AfinCenter. Naar verwachting wordt dat in de zomerrelease gerealiseerd."





http://www.fasterforward.nl