Vialis
BR>

Parkeerterrein stadioncomplex Zwolle beheerd met ViXS

24 april 2009

Zwolle is een splinternieuw stadioncomplex rijker. Het stadion is de thuisbasis van voetbalvereniging FC Zwolle en biedt daarnaast nog 35.000 m2 ruimte aan diverse andere diensten en activiteiten. Rond het complex liggen 1260 parkeerplaatsen die worden beheerd met het centrale managementsysteem ViXS van Vialis.

Het Vialis Xcess System (ViXS) stuurt alle apparatuur op het parkeerterrein aan, houdt het aantal vrije plaatsen bij, registreert parkeergegevens en wordt gebruikt voor het abonnementenbeheer. De centrale beheercomputer van ViXS is 'web based' en daardoor voor de beheerder benaderbaar vanaf elke pc met een internetaansluiting. De beheerder kan hierdoor op afstand de apparatuur bedienen, instellingen wijzigen en gegevens opvragen. Als zich calamiteiten voordoen in of rond het stadioncomplex, hebben de hulpdiensten onbelemmerd toegang. De afsluitapparatuur van het terrein reageert automatisch op de KAR-apparatuur van de hulpdienstwagens.

Een groot deel van de 1260 parkeerplaatsen wordt verhuurd aan de exploitanten van het stadioncomplex. Daarnaast is een deel van de parkeerplaatsen gereserveerd door de nabijgelegen Isala kliniek en door seizoenkaarthouders van FC Zwolle. Het gaat om visuele reserveringen. Er worden dus geen parkeerplaatsen gemarkeerd, maar abonnementhouders kunnen een willekeurige parkeerplaats kiezen omdat het systeem automatisch het aantal vrije plaatsen bijhoudt.

Abonnementhouders identificeren zich met een pasje dat zij voor een kaartlezer moeten houden om de slagbomen te openen en toegang tot het terrein te krijgen. Voor incidentele bezoekers zonder pasje heeft Vialis tevens één Parctrac systeem geleverd dat aan ViXS is gekoppeld. Deze bezoekers kunnen bij de slagbomen een dagkaartje trekken waarmee ze na afloop bij een betaalautomaat kunnen afrekenen.

Zie ook: http://www.stadionontwikkelingzwolle.nl/