Ingezonden persbericht


Persbericht

Absolute Software introduceert IT asset management- en diefstalpreventieoplossing voor netbooks

~ Bedrijven en scholen kunnen netbooks traceren met Computrace voor netbooks ~

Amsterdam, 24 april, 2009 - Absolute Software (TSX: ABT) presenteert Computrace voor netbooks. De nieuwe oplossing biedt IT asset management en diefstalpreventie voor commerciële klanten die als eerste de ultramobiele computers grootschalig inzetten zoals scholen, zorginstellingen en ondernemingen.

"Voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor IT asset management en informatiebeveiliging wordt het steeds complexer en duurder om mobiele apparaten te beheren en beschermen", zegt John Livingston, voorzitter en CEO van Absolute Software. "De meeste organisaties maken gebruik van verschillende computers variërend van desktops, laptops, smartphones en nu ook netbooks. Vaak gaat het hierbij bovendien om computers van verschillende leveranciers en leeftijden. Ons doel is om zichtbaarheid en beveiliging te leveren onafhankelijk van het soort computer of het merk. Wij zijn bovendien van mening dat binnen het huidige economische klimaat, organisaties meer behoefte hebben aan een eenvoudige managed service. Computrace voor netbooks biedt deze toegevoegde waarde aan klanten."

Computrace voor netbooks stelt klanten in staat om:


* alle computers te monitoren, traceren en beheren vanuit een enkele web interface, de Absolute Customer Center, onafhankelijk of het apparaat verbonden is met het bedrijfsnetwerk.
* nauwkeurige inventarisaties te maken ten behoeve van budgettering- en vernieuwingsplannen.
* de productiviteit en het gebruik van netbooks in kaart te brengen.
* computerdiefstal te ontmoedigen en gestolen netbooks op te sporen.
* de politie te ondersteunen bij het identificeren van dieven en het verzamelen van bewijsmateriaal voor de vervolging.

Hoe werkt Computrace voor netbooks?
De Computrace software agent die de oplossingen van Absolute mogelijk maakt, is ingebouwd in de firmware van computers van vooraanstaande fabrikanten. De Computrace software agent wordt in de fabriek ingebouwd of kan worden geïnstalleerd door de klant zelf*. De klant kan de agent activeren na het aanschaffen van een abonnement met een termijn van één tot vier jaar.

De agent maakt regelmatig verbinding met de Absolute Monitoring Center en stuurt informatie door over de locatie en IT asset management naar de Absolute Customer Center-portal. Klanten loggen in op de Absolute Customer Center om toegang te krijgen tot informatie om hun IT-goederen te beheren en rapporten te produceren om veranderingen te identificeren.

Wanneer een computer wordt gestolen kan het Absolute Theft Recovery Team de informatie gebruiken die van de computer zijn verzonden. Zij analyseren de gegevens met behulp van procedures zoals key capture, het scannen van het register, bestanden doorzoeken, geolocatie en andere opsporingstechnieken om vast te stellen wie de computer in het bezit heeft en hoe de computer wordt gebruikt. De Computrace agent is ingebouwd in de firmware van de computer en is daarom bestand tegen het herinstalleren van het besturingssysteem of het formatteren van de harde schijf.

Prijzen en beschikbaarheid
Computrace voor netbooks is nu beschikbaar voor Windows en Mac besturingssystemen voor een adviesprijs van ¤25,99 voor een eenjarig abonnement en ¤50,99 voor een driejarig abonnement.

*Voor een compleet overzicht van de firmware-ondersteunende computers: www.absolute.com/firmware

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Absolute Software
Absolute Software Corporation (TSX: ABT) is de leider op het gebied van oplossingen voor het tegengaan van computerdiefstal, gegevensbescherming en Secure Asset Tracking®. Absolute Software levert organisaties en consumenten oplossingen op het gebied van naleving van wet- en regelgeving, gegevensbescherming en het tegengaan van diefstal. De Computrace software van het bedrijf is ingebouwd in de firmware van computers van wereldwijd vooraanstaande fabrikanten als ASUS, Dell, Fujitsu, Gammatech, Gateway, General Dynamics Itronix, HP, Lenovo, Motion, Panasonic en Toshiba. Daarnaast heeft het bedrijf partnerschappen met deze OEM's en andere bedrijven waaronder Apple voor de wederverkoop. U vindt meer informatie over Absolute Software en Computrace op www.absolute.com en blog.absolute.com.

Uitspraken over de toekomst
Dit persbericht bevat uitspraken over de toekomst die risico's en onzekerheden met zich meebrengen. Deze uitspraken hebben onder andere betrekking op de verwachte prestatie van onze diensten en producten, de beschikbaarheid en kosten van bepaalde diensten en producten, de nauwkeurigheid van en juridische en wettelijke vereisten voor het gebruik van bepaalde diensten en producten en andere verwachtingen, intenties en plannen in dit persbericht die geen historische feiten betreffen. Wanneer gebruikt in dit persbericht wordt met de woorden 'van plan zijn', 'verwachten', 'geloven' en gelijksoortige uitdrukkingen over het algemeen verwezen naar uitspraken over de toekomst. Deze uitspraken geven onze huidige verwachtingen weer. Deze zijn onderhevig aan verschillende risico's en onzekerheden, inclusief, maar niet beperkt tot, veranderingen in technologie en algemene marktomstandigheden. In het licht van de vele risico's en onzekerheden dient u te begrijpen dat wij geen garantie kunnen geven dat de in dit persbericht opgenomen uitspraken over de toekomst zullen worden gerealiseerd.

©2009 Absolute Software Corporation. Alle rechten voorbehouden. Computrace, Absolute en Secure Asset Tracking zijn gedeponeerde handelsmerken van Absolute Software Corporation. Het handelsmerk BlackBerry is eigendom van Research in Motion Limited en is gedeponeerd in de Verenigde Staten en is mogelijk in afwachting van deponering of is reeds gedeponeerd in andere landen. Absolute Software Corporation wordt niet onderschreven, gesponsord, of is gelieerd of anderszins goedgekeurd door Research In Motion Limited. Google en Google Maps zijn handelsmerken van Google Inc. Windows Mobile is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de VS en/of andere landen. Motorola en MOTO Q zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Motorola Inc. Palm en Treo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken in eigendom van of onder licentie van Palm, Inc. Samsung is een gedeponeerd handelsmerk en BlackJack is een handelsmerk van Samsung Electronics Co., Ltd. en verwante entiteiten. Computrace-patenten V.S. nr. 5.715.174, nr. 5.764.892, nr. 5.802.280, nr. 5.896.497, nr. 6.244.758, nr. 6.269.392, nr. 6.300.863 en nr. 6.507.914. Canadese patenten nr. 2.284.806 en nr. 2.205.370. Patenten V.K. nr. EP793823 en nr. GB2338101. Duits patent nr. 695 125 34.6-08. Australisch patent No. 699045. Japans patent nr. JP4067035. De in dit persbericht opgenomen informatie is goedgekeurd noch afgekeurd door de Toronto Stock Exchange.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Rogier Heemskerk van LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
E-mail: rogierh@lewispr.com

Voor meer informatie over Absolute Software kunt u contact opnemen met Brenda Robb (manager EMEA Marketing), Absolute Software: Tel: +44 (0) 7825 924 361
E-mail: brobb@absolute.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com & www.lewismediacentre.com
Agency blog: www.lewis360.com