Peter Samyn verkozen tot HR Manager van het Jaar

24/04/2009 11:28

FOD VOLKSGEZONDHEID / SPF SANTE PUBLIQUE

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu is trots dat hun stafdirecteur Personeel & Organisatie, Peter Samyn, gisteren uitgeroepen werd tot HR Manager van het Jaar.

Naar jaarlijkse traditie werd de HR Manager van het Jaar verkozen tijdens de 'HRM Night'. Deze titel wordt elk jaar door de human resources sector uitgereikt aan kaderleden die een innovatief beleid gevoerd hebben in hun bedrijf of instelling.

Voor deze 20e editie had de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu een kandidaat in de persoon van Peter Samyn. In de finale van deze verkiezing nam hij het als enige overheidsmanager op tegen vier genomineerden uit de privé-sector.

De titel van HR Manager van het Jaar is een erkenning voor de verregaande modernisering die bij Volksgezondheid werd doorgevoerd sinds de start van de BPR tijdens de Copernicushervorming, nu zes jaar geleden. Tevredenheidsenquêtes, e-HR, telewerk, managementopleidingen en een strategisch planning- en aanwervingsbeleid zijn slechts enkele voorbeelden van de niet aflatende zoektocht naar meer efficiëntie en professionaliteit binnen deze overheidsinstelling.

De organisatie ontwikkelde zich, onder impuls van het directiecomité en dankzij de dynamiek binnen de HR-afdeling, tot een moderne en performante instelling die een toonbeeld wil zijn van de efficiënte en slagvaardige overheid van de toekomst. Een sterk HRM-beleid is hierbij een belangrijke troef voor een overheidsdienst die met minder ambtenaren een betere dienstverlening wil realiseren aan burgers, maatschappij en bedrijven.

De verkiezing van HR Manager van het Jaar vond plaats tijdens de HRM Night op 23 april 2009 in de Brussels Kart Expo.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel