Ingezonden persbericht


TNT Persbericht

TNT kondigt verandering aan in de aandeelhoudersstructuur van Spring Global Mail

Amsterdam, 24 april 2009 - TNT heeft vandaag bekendgemaakt dat een overeenkomst is getekend met Singapore Post en Royal Mail over de terugtrekking van Singapore Post uit de joint venture Spring Global Mail. De partijen zijn overeengekomen dat Singapore Post de activiteiten van Spring Global Mail in de regio Azië-Pacific overneemt en tegelijkertijd uit de joint venture treedt. TNT en Royal Mail blijven gecommitteerd aan de toekomstige groei van Spring Global Mail. Spring Global Mail zal voortaan onafhankelijk nieuwe activiteiten ontwikkelen in de regio Azië-Pacific. TNT en Royal Mail zullen samen voortaan 100% van Spring Global Mail bezitten (TNT's aandeel in de joint venture zal toenemen van 51% tot 67,55%).


- EINDE -

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Spring Global Mail
De joint venture Spring Global Mail (G3 Worldwide Mail NV) is in 2001 opgericht door drie vooraanstaande postorganisaties - TNT (Nederland), Royal Mail Group (Verenigd Koninkrijk) en Singapore Post. Het hoofdkantoor van Spring Global Mail is gevestigd in Amsterdam. De joint venture heeft wereldwijd 1.100 medewerkers en biedt creatieve, betrouwbare en kosteneffectieve oplossingen voor allerlei soorten bedrijven die internationale post versturen. Meer informatie over Spring Global Mail vindt u op de website http://www.springglobalmail.com

Over TNT
TNT biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft meer dan 163.000 medewerkers. In 2008 bedroeg de omzet van de onderneming 11,1 miljard euro en het bedrijfsresultaat was 982 miljoen euro. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden. Onze inspanningen worden erkend; in 2008 heeft TNT wederom de hoogste score behaald van alle ondernemingen in de Dow Jones Sustainability Index en in de Carbon Disclosure Project in de carbon intensive sector. Meer informatie over TNT vindt u op de website http://group.tnt.nl.