Academy for Diversity


Is kennis over de Nederlandse cultuur in relatie tot werk doorslaggevend voor je succes

DEN HAAG, 20090420 -- Professor dr. Gert Jan Hofstede, zoon van de befaamde cultuurgoeroe emeritus professor Geert Hofstede vindt van wel. Vandaar dat hij op 24 april a.s in Den Haag (Hogeschool INHolland) en op 15 mei 2009 (Vrije Universiteit Amsterdam) de masterclass "Allemaal Andersdenkenden" verzorgt, waarin de Nederlandse cultuur in relatie tot werk centraal staat. Tijdens de masterclass zal door stichting NOA Amsterdam aandacht besteed worden aan hoe je het beste je kwaliteiten voor het voetlicht kunt brengen, gevolgd door een uitgebreide arbeidsmarktanalyse door Career Choices. De masterclass is bedoeld voor HBO- en WO-studenten en is voor deze groep gratis toegankelijk.

Dit initiatief, Academy for Diversity, is geïnitieerd door de stichting Mind The Generations. Stichting Mind the Generations richt zich op talentontwikkeling van jongeren in de breedste zin van het woord.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat hoogopgeleide jongeren, met een niet- gangbare sociale en/of economische achtergrond, problemen ondervinden bij het vinden van een baan op hun opleidingsniveau of bij het behouden van de eenmaal gevonden baan. Door de huidige economische crisis kan dit beeld verslechteren, vandaar dat Academy for Diversity op 24 april aanstaande van start gaat om tegenwicht te bieden aan het niet optimaal benutten van hoogopgeleid talent. Tijdens de masterclass zal door stichting NOA Amsterdam ook aandacht besteed worden aan hoe je het beste je kwaliteiten voor het voetlicht kunt brengen, gevolgd door een uitgebreide arbeidsmarktanalyse door Career Choices.

Als de hoogopgeleide jongeren eenmaal de fijne kneepjes van de Nederlandse cultuur zijn bijgebracht, is het natuurlijk ook prettig als de andere partij, in deze de werkgevers, ook kennismaken met de culturele rugzakjes van de hoogopgeleide jongeren. Vandaar dat op 13 mei in Den Haag (Hogeschool INHOLLAND) en op 27 mei in Rotterdam (Erasmus Universiteit) werkgevers worden uitgenodigd voor de masterclass `Identify and working with Differences". De masterclass is bedoeld voor HR- managers en - adviseurs, recruiters en leidinggevenden.

Deze masterclass kenmerkt zich door kennisoverdracht van verschillende culturen in relatie tot werk, waarbij de instroom, het sollicitatiegesprek en de ontwikkeling (het coachen en leidinggeven) centraal staan. De volgende personen gaan de masterclass verzorgen: mevrouw professor dr. Marise Born en mevrouw dr. Lonneke Stockmann-de Meyer beiden verbonden aan de Erasmus Universiteit (de Nederlandse cultuur), mevrouw Joan Ferrier, directeur E-Quality (de Surinaamse cultuur), ing. Faruk Ucar van Ucar & Enklaar (de Turkse cultuur) , Jamal Ezzarqtouni, trainer Behrgroep (Marokkaanse cultuur) en Hubert Fermina, directeur LBR (Antilliaanse cultuur). Mevrouw Mieke Jansen, eigenaar Macori Consult, verzorgt de workshop intercultureel personeelsmanagement aan het einde van de masterclass.

Op 20 mei in Den Haag (Haagse Hogeschool) en op 29 mei in Rotterdam (Erasmus Universiteit) krijgen de jongeren de kans om een tweetal inhoudelijk competentieversterkende workshops te volgen. Deze zullen gaan over: overtuigen, beïnvloeden en onderhandelen (Mieke Jansen), kritiek geven, kritiek ontvangen en conflicthantering (Paul van Ark), macht en politiek in organisaties (Martin Hetebrij) en zakelijke etiquette en netwerken (Cecil Penso). Op 20 mei en op 29 mei vindt aan het einde van de workshops het Cultural Event plaats, een netwerkbijeenkomst met de werkgevers.

Meer informatie: www.academyfordiversity.nl





Ingezonden persbericht