'Een sector onder vuur' - nieuw boek over ontwikkelingssamenwerking


AMSTERDAM, 20090424 -- Zojuist is het boek 'Een sector onder vuur. Ontwikkelingssamenwerkingsorganisaties en hun strategieën in een veranderende wereld' verschenen. Auteur Marieke de Wal van organisatieadviesbureau Berenschot levert hiermee een bijdrage aan de publieke discussie over het nut van ontwikkelingssamenwerking.

De wereld verandert en wordt complexer. Dat is ook merkbaar in de ontwikkeling van ontwikkelingssamenwerking (OS). Het geloof in OS als alomvattend antwoord op de armoedeproblematiek in de wereld brokkelt af. Er worden andere eisen gesteld, zowel hier als daar. Wat betekent dit voor de heersende OS-structuur? Hoe luidt het antwoord van OS-organisaties op de verschuivingen om hen heen? Aan de hand van een uitgebreid onderzoek onder Nederlandse particuliere OS-organisaties analyseert auteur Marieke de Wal in haar boek Een sector onder vuur de manier waarop OS-organisaties omgaan met deze veranderingen en wat hun opstelling betekent voor de toekomst.

Over de auteur
Marieke de Wal studeerde wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en is sinds 2000 werkzaam als (managing) consultant bij Berenschot. Ze is co-auteur van Ondernemende brancheorganisaties, balanceren tussen belangen (2003) en publiceerde verschillende artikelen over de effectiviteit en toekomst van ontwikkelingssamenwerking

Boekgegevens
Een sector onder vuur. Ontwikkelingssamenwerkingsorganisaties en hun strategieën in een veranderende wereld,
Marieke de Wal
ISBN 9789460220234, 160 p., ¤ 29,95
Uitgegeven door KIT Publishers, i.s.m. Berenschot. Verkrijgbaar in boekhandel, bij uitgever of via internet.
Meer informatie op www.kitpublishers.nl of www.berenschotprocesmanagement.nl





Ingezonden persbericht