Gemeente Dordrecht


Groot Dordt Sport evenement sluit Nationale Sport Week af

Op vrijdag 24 april staat Dordrecht helemaal in het teken van Dordt Sport. In aansluiting op het nieuwe sportbeleid haakt de gemeente met de campagne Dordt Sport aan bij de Nationale Sport Week. Dit resulteert op 24 april, op de laatste dag van de Sport Week, in de 'Dag van de jongerensport'.

Aan de invulling van het Dordt Sport evenement wordt hard gewerkt. Binnen Dordt Sport worden momenteel diverse sportprogramma's ontwikkeld die voortvloeien uit het uitvoeringsprogramma De Demarrage 2008-2011 dat vorig jaar zomer door de gemeenteraad is vastgesteld. Op 24 april worden in ieder geval de nieuwste programma's voor jongeren gepresenteerd.

Ook de grote finale van The Challenge staat voor 24 april op het programma. Jongeren van 12 t/m 20 jaar konden zich hier tot begin januari voor inschrijven. Zij volgen nu een wekelijkse training in diverse takken van sport. Tien Dordtse sportclubs doen mee aan The Challenge en verzorgen trainingen in alle wijken. Tijdens de finale op 24 april spelen deelnemende jongeren uit de verschillende wijken tegen elkaar en zijn er in verschillende takken van sport demonstraties.

Dordre
cht is
dit jaar een van zeven officiële partnergemeenten van de Nationale Sport Week die loopt van 18 tot en met 24 april. De week start in Maastricht en eindigt in Dordrecht. Dordrecht timmert stevig aan de weg met haar sportbeleid. Het afgelopen jaar werd in overleg met verschillende sportpartners uit de stad het nieuwe sportbeleid in de steigers gezet. Centraal hierin staat het Dordt Sportwiel dat bestaat uit vijf samenhangende spaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn: sportieve en gezonde wijken, sterke sportverenigingen, aantrekkelijke accommodaties, ruimte voor talent en topsport en aansprekende evenementen. De verbinding tussen de spaken vormen de sponsors in de breedste zin van het woord. Dit jaar worden alle spaken uit het wiel via de campagne Dordt Sport over stad uitgerold.

Datum

27 januari 2009

Redactie

Ronald van Dijk

Servicecentrum Drechtsteden

Communicatie Advies en Middelen

T (078) 639 64 25