Judo Bond Nederland

PERSBERICHT

Judoka Houkes maakt rentree op EK

Regerend wereldkampioen Ruben Houkes (-60 kg) maakt op de Europese kampioenschappen zijn rentree op de judomat. De Europese titelstrijd wordt van 24 tot en met 26 april gehouden in Tbilisi. De winnaar van Olympisch brons zou onlangs op de World Cup in Warschau terugkeren op de judomat, maar hij zag vanwege een lichte hamstringblessure van deelname af. In het najaar was Houkes enkele maanden uit de roulatie door een slijmbeursontsteking aan de elleboog. In 2008 behaalde Houkes zilver op de EK in Lissabon.

Bondscoaches Van Unen (dames) en Arens (heren) reizen met een nagenoeg volledige selectie af naar de Georgische hoofdstad. Bij de dames ontbreekt zwaargewicht Carola Uilenhoed (+78 kg). Zij is nog herstellende van een kruisbandoperatie. In de gewichtsklasse -66 kg komt er geen Nederlandse judoka in actie.

Selectie heren: Ruben Houkes (-60 kg), Dex Elmont (-73 kg), Guillaume Elmont (-81 kg), Marvin de la Croes (-90 kg), Henk Grol (-100 kg) en Grim Vuijsters (+100 kg).

Selectie dames: Birgit Ente (-48 kg), Kitty Bravik (-52 kg), Deborah Gravenstijn (-57 kg), Elisabeth Willeboordse (-63 kg), Edith Bosch (-70 kg) en Marhinde Verkerk (-78 kg).


---