Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

21 april 2009

Aan zee voelt het anders tijdens 'De Week van de Zee'

Van 24 april tot en met 10 mei is er opnieuw de 'Week van de Zee'. Tijdens deze periode wil de Provincie de aandacht vestigen op de zorg voor natuur en milieu aan de kust. Zo worden tal van activiteiten georganiseerd in de tien kustgemeenten. Voor het evenement werkt het provinciebestuur samen met de tien kustgemeenten, bezoekerscentra, natuurorganisaties en het Agentschap Natuur en Bos. 'Voelen' is voor het tweede jaar op rij het centrale thema.

Tijdens de week kan zowel het basisonderwijs als het secundair onderwijs deelnemen aan workshops, veldwerkactiviteiten, wandelingen, enz. Tijdens de weekends staat er voor het grote publiek heel wat op het programma.

Het topweekend vindt plaats op 2 en 3 mei. Geleide wandelingen in verschillende kustgemeenten, 'Zeedorpen' in De Panne, Bredene en De Haan, boottochten in Blankenberge en Oostende, garnaalkruien in Koksijde en Middelkerke, de vismijn bezoeken in Nieuwpoort, een schelpententoonstelling in Bredene,...

In 'Het Zwin' is er op zaterdag 2 mei van 9 tot 17 uur 'Zwin op stelten'. Een uitgestippelde route doorheen het park brengt je langs een 20-tal 'stopplaatsen' met gratis smaakmakertjes van workshops en wandelingen die het Zwin aan haar bezoekers aanbiedt.

Alle praktische informatie en een overzicht van de activiteiten kan je terugvinden in een brochure (met uitneembare kaart) en op de website. De brochure is te verkrijgen in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis (Jan Van Eyckplein 2 in Brugge, 0800 20 021). Bovendien kan je er deelnemen aan de 'Week van de Zee-quiz'.

Wie ook het lekkers van de zee wil proeven, kan terecht in een van de vele restaurants dat een 'duurzaam' vismenu serveert onder de naam 'Watertanden aan de kust'.

(www.weekvandezee.be)

Meer info: Steunpunt Natuur- en Milieueducatie Kust leo.declercq@west-vlaanderen.be of 050 40 33 11
claude.willaert@west-vlaanderen.be of 059 34 01 64