Technische Universiteit Eindhoven

53ste Dies Natalis TU/e in teken van polymeren

Geplaatst: 22 april, 2009

De TU/e viert vrijdag 24 april haar 53ste Dies Natalis in de Paterskerk. Het overkoepelend thema is polymeren, een van de speerpunten van het onderzoek aan de TU/e. Tijdens de academische zitting reikt universiteitshoogleraar prof.dr. Bert Meijer een eredoctoraat uit aan de Amerikaanse hoogleraar prof.dr. Samuel Stupp.

Het cortège van hoogleraren op weg naar de Paterskerk voor de diesviering in 2008. Archieffoto: Bart van Overbeeke

Professor Stupp (57), directeur van het Institute for BioNanotechnology in Medicine in Chicago, krijgt de onderscheiding voor zijn baanbrekend onderzoek naar zachte materialen en toepassingen van complexe moleculaire systemen in de biomedische technologie. Zijn werk wordt onder meer toegepast in de regeneratieve geneeskunde, kankertherapie en functionele materialen.

De diesviering in de Paterskerk in de Tramstraat begint om 15.15 uur. De bijeenkomst wordt geopend door Amandus Lundqvist, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e.

Voorafgaand aan de uitreiking van het eredoctoraat aan Stupp geven TU/e-hoogleraren prof.dr. Han Meijer en prof.dr. René Janssen middels een lezing een kijkje in hun onderzoekskeuken. Meijer spreekt over polymers@tue en Janssen over plastic zonnecellen.

Tevens spreekt DSM-bestuursvoorzitter Feike Sijbesma over de bijdrage van DSMs producten aan wereldwijde vraagstukken als klimaatverandering, bevolkingsgroei en globalisering.

Om 17.00 uur wordt de dag wordt afgesloten met een receptie in hotel Sofitel Cocagne.

De Dies Natalis, de verjaardag van de TU/e, wordt gevierd met studenten, medewerkers, relaties en geïnteresseerden. De universiteit doet dit in het centrum van Eindhoven om de verbinding met de stad te onderstrepen.

Meer informatie over de Dies Natalis 2009 is te vinden op http://tinyurl.com/TUE-dies2009, aanmelden is verplicht vanwege het beperkt aantal plaatsen in de Paterskerk.

De diesviering is live te volgen via City tv.