Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Milieu leeft in Zuidoost!


22 april 2009

Op vrijdag 24 april a.s. onthullen Emile Jaensch, portefeuillehouder Beheer en Milieu van stadsdeel Zuidoost en Lourens Burgers, voorzitter van de Stadsdeelraad, samen met een groep leerlingen van de Shri Laksmi-school het bouwbord voor de plaatsing van zonnepanelen op het dak van het stadsdeelkantoor. Het gaat hierbij om een `bewegend' bouwbord met een knipoog naar duurzame energie.

http://www.zuidoost.amsterdam.nl/contents/pages/159870/molens.swf De onthulling van het bouwbord vindt plaats om 13.45 uur bij het stadsdeelkantoor en is het startsein van de campagne `Milieu leeft in Zuidoost!'. De campagne heeft tot doel de bewoners van Zuidoost te informeren over het milieubeleid van het stadsdeel en hen waar mogelijk te attenderen op de mogelijkheden voor energiebesparing.

Concrete maatregelen
Emile Jaensch is verheugd over de campagne: "De plaatsing van de zonnepanelen op het dak van het stadsdeelkantoor is één van de concrete energiebesparende maatregelen die we nemen. Maar we doen meer! We onderzoeken de mogelijkheden voor het realiseren van een CO2-arme wijk en laten de factor duurzaamheid een nadrukkelijke rol spelen bij de inkoop van goederen en diensten."

Speerpunten
De campagne `Milieu leeft in Zuidoost' geeft de speerpunten aan uit het Milieubeleidsplan 2007-2010 `Investeren in milieukansen' die in
2007 door de stadsdeelraad is vastgesteld. Op verschillende plekken in Zuidoost zoals de bibliotheek en diverse buurtcentra, is informatie verspreid over de maatregelen die het stadsdeel neemt voor een beter milieu. Op de website van stadsdeel Zuidoost is tevens een aparte plek ingericht.

Workshop zonne-energie
Voorafgaand aan de onthulling van het bouwbord, volgt een groep leerlingen van de Shri Laksmi-school in het Informatiecentrum van het stadsdeelkantoor, Anton de Komplein 150, een speciale workshop over hoe zonne-energie in de praktijk werkt.

Zie ook:

Milieubeleid

---