Gemeente Tilburg

Nummer
2008175BW
Datum
24 april 2009

Reparatie vloer parkeergarage Pieter Vreedeplein gestart Werkzaamheden gereed over 8 weken

De werkzaamheden aan de vloer van parkeergarage Pieter Vreedeplein zijn maandag 20 april gestart. Firma Gouda Chemiebouw voert in opdracht van de Pieter Vreedeplein CV de werkzaamheden aan de vloer van de tweede etage uit. Er wordt een waterdichte coating aangelegd. De vloer blijft er hetzelfde uitzien. Naar verwachting duren de werkzaamheden 8 weken. De verdieping gaat in fasen open. Over ongeveer 3 weken gaat het eerste stuk van de tweede verdieping open.
Scheurvorming in vloer
In het najaar van 2008 werd scheurvorming geconstateerd in de tussenvloer van de parkeergarage. Omdat de oorzaak hiervan onvoldoende duidelijk was is de garage uit voorzorg gesloten op zaterdag 20 december. Met spoed is er onderzoek gedaan naar de oorzaak van de scheurvorming, onder meer door Prof. Walraven van de Technische Universiteit Delft. Hieruit is duidelijk geworden dat deze te maken had met krimp in het beton en dat de constructieve veiligheid in orde was. De garage is daarom op 27 december weer gedeeltelijk opengegaan.
Wel moest er voor de langere termijn een oplossing voor de scheurvorming gevonden worden. De tussenvloer bleef daarom gesloten. Door de scheurvorming kon water dat door auto's naar binnen werd gereden, door de vloer sijpelen. Met als gevolg dat de installaties van de garage niet goed meer konden functioneren. Met aanbrengen van de nieuwe waterdichte vloercoating zijn deze problemen verholpen. Het Pieter Vreedeplein heeft de grootste parkeergarage van de binnenstad. De parkeergarage met 780 plaatsen is te bereiken via de Magazijnstraat.
Dit persbericht beschrijft activiteiten in Tilburg op initiatief van externe partijen.