KAS BANK

KAS BANK onderschrijft als eerste custodian Principles for Responsible Investment van de Verenigde Naties

KAS BANK heeft als eerste `pure play' custodian ter wereld de Principles for Responsible Investment (PRI), een initiatief van de Verenigde Naties, ondertekend. KAS BANK deelt de gedachte dat onderwerpen als milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur meewegen in de performance en kwaliteit van beleggingsportefeuilles. De principes voor verantwoord beleggen bieden een stevig raamwerk om deze onderwerpen te integreren binnen traditionele beleggingsportefeuilles.

Als professionele dienstverlener in de effectenindustrie benutten wij ons netwerk en onze invloed om het belang van de Principles van de Verenigde Naties te benadrukken. Wij ondersteunen onze cliënten bij het vertalen van de Principles in praktisch en realistisch beleid. Meer informatie over onze producten en diensten op het gebied van verantwoord beleggen vindt u hier:
http://www.kasbank.com/AboutUs/Special.aspx.

"KAS BANK geeft hiermee blijk van haar grote inzet bij het opbouwen van haar dienstverlening op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen (Socially Responsible Investment) in de afgelopen jaren," aldus Albert Röell, voorzitter van de Raad van Bestuur van KAS BANK. "Gezien de voortgang die hiermee is geboekt, gaan wij deze kennis mee laten wegen in de diepere beleggingsanalyses en besluitvormingsprocessen binnen KAS BANK, zowel voor ons zelf als voor onze cliënten."

Het PRI-initiatief dateert van 2005. Op uitnodiging van Kofi Annan, destijds Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, heeft een aantal van de grootste institutionele beleggers ter wereld sindsdien samen de Principles for Responsible Investment ontwikkeld.

Meer informatie over de Principles for Responsible Investment en de lijst met ondertekenaars treft u aan op www.unpri.org.

Copyright © 2008 KAS BANK N.V. Alle rechten voorbehouden