Gemeente Tilburg

24 april 2009

Haak aan bij KANT

KANT, het creatieve atelier voor Tilburgse vrouwen uit verschillende culturen, is op zoek naar partners. Niet alleen creatievelingen die mee de handen uit de mouwen willen steken, maar ook mensen die garen en ander handwerkmateriaal willen doneren. De hulp is nodig voor het project 'T Huis Van KANT ' .
Dit project in het woonhuis op de Noordhoekring 97 voert Kant uit in opdracht van Bureau Cultuurmakelaar Tilburg. De bedoeling is dat het huis van binnen en van buiten bedekt wordt met kanten haakwerk en textiele kunstwerken. T Huis dat StilStaat, zoals het woonhuis officieel door Bureau Cultuurmakelaar is gedoopt, wordt dus voor even T Huis van KANT. Marieke Wouters, coördinator van KANT, heeft al een aantal Tilburgse kunstenaars benaderd en bereid gevonden mee te werken. Marc Mulders, Sigrid Calon, Riet Mutsaers en Chantal Rens horen daar bij. Daarnaast is zij in gesprek met het Audax Textiel Museum Tilburg over het doneren van material. Begin juli wordt het project feestelijke wijze gestart. Meedoen?
In december 2009 moet het T Huis van KANT klaar zijn. En alle hulp is welkom! Iedere donderdag werkt KANT van 9.00 tot 12.00 uur in het woonhuis aan de Noordhoekring 97. Wil je op donderdag komen meehaken met de vrouwen van KANT, meld je dan aan via marieke@kantsocialdesign.nl of bel 06 22 71 13 37. Wil je haakwerk doneren of heb je nog garen liggen en wil je dat doneren? Dat kan elke woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur. KANT, design met een sociale missie
T huis dat StilStaat is een initiatief van Bureau Cultuurmakelaar Tilburg. In dit woonhuis aan de Noordhoekring 97 geeft Bureau Cultuurmakelaar kunstenaars de ruimte om te werken. In november 2008 nam KANT haar intrek. Coördinator Marieke Wouters: "KANT is een creatief atelier voor Tilburgse vrouwen uit verschillende culturen. Vrouwen die moeilijk aan regulier werk komen maar wel creatief en nuttig willen zijn, komen vier ochtenden in de week bij elkaar om te handwerken. We maken uiteenlopende designproducten en kunstprojecten in een geheel eigen stijl". KANT is een initiatief van Stichting Experimenten Werkgelegenheid (SEW).

Meer informatie
www.bureaucultuurmakelaar.nl
www.kantsocialdesign.nl



Gemeente Tilburg