Gemeente Rotterdam

Concerncommunicatie

2009 | 66 Bezoekadres: Stadhuis Coolsingel 40, Rotterdam
24 april 2009 Postadres: Postbus 70012 3000 KP Rotterdam

Werktop levert ruim 400 nieuwe banen in Rotterdam
Rotterdamse Werktop succes

De Rotterdamse Werktop, georganiseerd door de gemeente Rotterdam en VNO-NCW West van donderdag 23 april, heeft ruim 400 nieuwe banen opgeleverd. Met de 500 banen uit het 6-punteplan `Rotterdam biedt perspectief' ontstaan er nu ruim 900 nieuwe banen in Rotterdam die mensen die werkloos zijn weer perspectief bieden. Ook zijn afspraken gemaakt over het voorkomen van jeugdwerkloosheid.

Dominic Schrijer (wethouder Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid): 'Mijn inzet is dat er geen enkele jongere in Rotterdam tussen school en baan buiten de boot valt. Ik wil niet zoals in de jaren tachtig een verloren generatie overhouden aan de crisis. Dus voor de jongeren in Rotterdam zijn er drie opties; of aan het werk, of naar school of een combinatie van beide. Ik ben daarom blij dat we nu met drie zorginstellingen zwart op wit hebben gezet dat we komend jaar 350 nieuwe banen realiseren. De komende tijd maken we ook met andere sectoren concrete afspraken."

Ruim 130 ondernemers
In aanwezigheid van burgemeester Ahmed Aboutaleb en wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid) namen meer dan 130 ondernemers deel aan de Werktop. Ook de Rotterdamse onderwijsinstellingen en de kenniscentra waren goed vertegenwoordigd.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb: 'Een inspirerende top, die mijn beeld van de Rotterdamse ondernemers heeft bevestigd. We stroppen de mouwen op en gaan niet bij de pakken neer zitten. Als je nu niet meedoet, doe je na de crisis ook niet mee. De economische crisis biedt ook kansen. Overheid, onderwijswereld en ondernemers moeten gezamenlijk optrekken om de Rotterdamse arbeidsmarkt klaar te maken voor de toekomst."

Con Schoenmaker (voorzitter VNO-NCW West): "Een gezonde Rotterdamse arbeidsmarkt is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. En de convenanten die nu getekend zijn, zijn belangrijk. En er moeten er nog meer komen, maar we moeten het vooral gaan doen! De economische crisis gaat weer over, dan moeten we klaar staan om de kansen te benutten, door juist nu te investeren in jongeren."

Ruim 400 nieuwe banen
De Werktop heeft in totaal ruim 400 nieuwe banen in Rotterdam opgeleverd, in de zorg, de bouw en de schoonmaak. Met de zorginstelling Stichting Humanitas, Laurens en de Stromen Opmaat groep is afgesproken dat het komende jaar 350 banen, stageplaatsen en leer-werktrajecten worden gecreëerd in de volle breedte van het werk bij de instellingen.

Persbericht Bij BV Aanbouw worden het komende jaar 50 nieuwe banen voor schilders gecreëerd. Deze 50 2009 | 00 nieuwe banen komen boven op de 500 banen die het komende jaar gerealiseerd worden binnen de 5%-regeling uit het 6-puntenplan `Rotterdam biedt perspectief' dat de gemeente Rotterdam vorige maand presenteerde. Op de Werktop is ook de intentie uitgesproken de 5%-regeling aan te scherpen naar een `minimaal 5%-regeling'.

Dolmans gaat samen met Ro-clean een nieuw leerwerktraject opzetten voor glazenwassers. Deze opleiding levert 25 extra leerwerkbanen op.

De verwachting is dat de spin-off van Werktop de komende maanden nog enkelen honderden nieuwe banen, stages en leerwerktrajecten gaat opleveren.