Politie IJsselland

|     |Laren - racefietser aangereden door personenauto          |
De politie onderzoekt de exacte toedracht van een aanrijding nabij de kruising Deventerweg/Lendenweg in Laren, waarbij een 31-jarige racefietser uit Ruurlo donderdagmiddag 23 april gewond raakte. De man zou op het fietspad van achter aangereden zijn door een personenauto. De fietser werd met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie ontving de melding omstreeks 14:45 uur. De racefietser reed over de Deventerstraat in Laren richting Harfsen. Hij maakte geen gebruik van het naast gelegen fietspad. Ter hoogte van de kruising met de Lendenweg kwam er een vrachtwaren uit tegengestelde richting aanrijden. De vrachtwagen werd ingehaald door een rode personenauto. Vermoedelijk schrok de bestuurder van de personenauto van de racefietser die op de rijbaan reed.

De racefietser verklaarde zijn weg vervolgens over het fietspad te zijn vervolgd. Hij zag dat de personenauto draaide en hem achterna kwam over het fietspad, waarbij hij door de auto werd aangereden.

De fietser kwam na de aanrijding ten val en raakte gewond. Een oplettende fietser zag de man op de grond liggen en schoot hem te hulp. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis

De automobilist zou na de aanrijding weer gekeerd zijn en zijn weg hebben vervolgd richting Laren. De politie heeft de toedracht in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

|     |Wilp - inbraak in bedrijfsgebouw                          |
In de nacht van woensdag op donderdag 23 april is er ingebroken in een bedrijfshal aan de Molenallee in Wilp. Er zijn onder andere rollen met stof weggenomen.

Men is binnengekomen door een deur te forceren. De politie onderzoekt de inbraak.

|     |Twello - brand in papiercontainer                         |
Op donderdagavond 23 april is er een brand ontstaan in een papiercontainer aan de Marktstraat in Twello. De brandweer heeft de brand geblust.

De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 22:45 uur. De papiercontainer stond in een steegje tegen een pand aan de Marktstraat. De brand is vermoedelijk ontstaan de brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

|     |Eefde/Eerbeek - verkeerscontroles na onveiligheidsgevoel  |
De politie heeft op donderdagmorgen en -avond 23 april snelcontroles gehouden vanwege onveiligheidsgevoelens bij buurtbewoners. De politie zal de komende tijd extra snelheidscontroles houden op plaatsen waar buurtbewoners zich onveilig voelen in het verkeer.

Op donderdagmorgen 23 april werd er een controle gehouden aan de Schuurinklaan in Eefde. Er werden 208 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden er 97 bestuurders te snel. De maximaal toegestane snelheid op deze weg is 30 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid is 57

Donderdagavond werd er in Eerbeek gecontroleerd aan de Loenenseweg.

Er werden in totaal 1370 voertuigen gecontroleerd. Van de 1370 voertuigen reden er 107 te snel. De maximaal toegestane snelheid op deze weg is 30 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid is 61.

Ook kregen drie bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Twee automobilisten belden niet handsfree.

Snelheid is bij ongeveer 30% van alle verkeersongevallen (mede) de oorzaak. Eén kilometer harder rijden betekent al 3% meer kans op een ongeval, en zelfs 5% meer kans op een dodelijk ongeval. Eén op de drie letselongevallen wordt veroorzaakt door te hard rijden.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --