Politie Zeeland


---


W-856-2009 Brand in haag
Gisteravond rond 22.00 uur is een brand ontdekt in een coniferenhaag in Middelburg.
Een haag in de tuin van een woning aan de Roozenburglaan is gedeeltelijk afgebrand. De bewoners doen aangifte bij de Zeeuwse politie.

Z-857-2009 Rijbewijs kwijt
Een 39-jarige man uit de gemeente Terneuzen is vannacht omstreeks 01.50 uur betrapt op het rijden onder invloed.
De man reed in zijn auto over de Buthdijk in Axel. Hij werd gecontroleerd door agenten van de Zeeuwse politie. De man moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij 930 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht in het blaaspijpje blies. 220 microgram is de norm waaronder hij had moeten blijven. De man had dus ruim vier keer te veel gedronken. Om deze reden moest hij dan ook zijn rijbewijs inleveren.

O-858-2009 Meisje krijgt rijverbod
Omstreeks 03.45 uur vannacht is op de Europalaan in Goes een 16-jarig meisje betrapt op het rijden onder invloed.
Zij reed op haar brommer en merkte, volgens eigen zeggen, niet dat de politie haar een stopteken had gegeven. Pas toen de agenten hun zwaailichten aanzetten stopte het meisje uit de gemeente Noord-Beveland. Op straat moest ze een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat zij veel te veel had gedronken. Hierop is ze aangehouden en op het politiebureau moest het meisje een ademanalyse ondergaan en daar kwam uit dat ze ruim vijf keer teveel alcohol had gedronken. Zij verklaarde zelf maar twee wijntjes op te hebben. Ze heeft een rijverbod gekregen van 7 uur.

W-859-2009 Motor uit schuur gestolen
Vannacht is ingebroken in een schuur aan de Vlissingsestraat in Oost-Souburg.
Uit de schuur is een Harley Davidson motor weggenomen. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 21.15 uur gisteravond en 06.15 uur vanmorgen. Het type van de motorfiets is FXSTC Softail Sustum en de kleur is zwart. Het kenteken van de motor is MD-XN-21. Hij is gebouwd in 1986 en is voorzien van een extra breed stuur. Hij heeft een 1900 cc motor en er hangt een lederen tas aan de zijkant van de motor. De waarde bedraagt enkele tienduizenden euro's.