Ingezonden persbericht


Universiteit Maastricht
Persbericht
24 april 2009

Studenten Maastricht in Guinnes Book of Records
UM studenten breken wereldrecord vuurspuwen

280 studenten van de Universiteit Maastricht hebben gisteravond onder het toeziend oog van de Guinness World Records het wereld record simultaan vuurspuwen verbroken. Het record stond op 267 mensen. Het spektakel vond tussen 20.00 en 22.00 uur plaats op De Griend in Maastricht.

Honderden toeschouwers waren toegestroomd om de Maastrichtse studenten aan te moedigen en getuige te zijn van de 'grootste simultane vuurvlam' ter wereld. Gerard Mols, de rector magnificus van de universiteit opende het evenement Alles verliep in goede orde. De deelnemende studenten kregen in de week voorafgaand aan de recordpoging les van Vuurspuwcollege in Valkenswaard, zodat iedereen precies wist hoe vuur te spuwen zonder risico.

De recordpoging was georganiseerd door het studentenservicebedrijf Jules & You in het kader van de RAG week, een week waarin verschillende liefdadigheidsinitiatieven plaatsvinden georganiseerd door Maastrichtse studenten. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor een kindertehuis in Nepal en de Nederlandse Stichting Samen Spelen.