Ingezonden persbericht


EA GAAT UNDERCOVER IN MYSIMS AGENTS VOOR DE Wii EN NINTENDO DS

Ga deze herfst op een spannend en mysterieus avontuur met je favoriete MySims!

Schiphol-Rijk, 24 april 2009 -Ben je gek op mysteries, plotwendingen en ongure schurken? Ben je dol op puzzels, avontuur en geavanceerde gadgets? Dan kun je nu je hart ophalen aan MySims(TM) en raadsels oplossen met je oude vertrouwde vrienden! Het EA Play Label van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft vandaag MySims(TM) Agents aangekondigd, een originele avonturengame boordevol mysteries voor de Wii(TM) en Nintendo DS(TM). Kruip in de huid van een heldhaftige geheim agent en onthul een duister plot die de hele stad in zijn greep houdt.

"Met veel trots presenteren we MySims Agents, de nieuwe game van MySims, die compleet anders is dan de MySims-games die al zijn verschenen," aldus Tim LeTourneau, algemeen directeur van de MySims-gamereeks. "Het is een combinatie van mysterie en avontuur waarin je leert problemen op te lossen, zonder dat er iets van de populaire MySims-stijl verloren is gegaan. Zo kom je de bekende personages tegen, kun je je wereld helemaal naar je eigen smaak aanpassen en bevat de game ook de vertrouwde humor."

MySims Agents voor de Wii
In MySims Agents speel je een geheim agent die de snode plannen van Morcubus moet dwarsbomen, heer en meester van de criminele onderwereld. Je kunt je eigen team misdaadbestrijders samenstellen uit verschillende MySims, die allemaal hun eigen karaktertrekjes hebben. Volg voetafdrukken, gebruik de nieuwste technieken om sloten te forceren of computers te hacken en verzamel aanwijzingen. Gebruik je scherpe geest, je vaardigheden en de geniale gadgets om de aanwijzingen te begrijpen en het mysterie op te lossen. Vlieg met een straalvliegtuig naar een eeuwenoude tempel, een griezelig landgoed of een blokhut op een besneeuwde bergtop, op zoek naar aanwijzingen die je naar de kwaadaardige Morcubus leiden. Je keert terug van je avontuur met superleuke schatten, waarmee je je hoofdkwartier kunt bouwen en naar je eigen smaak inrichten.

MySims Agents voor de Nintendo DS
In MySims Agents voor de Nintendo DS probeer je als geheim agent samen met de burgemeester te voorkomen dat een beruchte dief een eeuwenoude schat steelt. Zoek naar aanwijzingen, los ingewikkelde puzzels op en ga de confrontatie aan met de dief om de schat en de stad te beschermen. Tijdens dit avontuur kun je met je favoriete MySims praten, je vaardigheden verbeteren in 10 verschillende minigames en ondergrondse grotten doorzoeken op zoek naar manieren om de dief een halt toe te roepen!

MySims Agents is ontwikkeld door The Sims Studio van het EA Play Label. De game wordt in het najaar van 2009 verwacht en heeft nog geen PEGI-leeftijdsclassificatie. Naast My Sims Agents zal MySims Racing, de langverwachte zomertitel van MySims voor de Wii en DS vanaf 18 juni verkrijgbaar zijn.

###

Voor renders en assets kan je terecht op onze FTP-server: ftp://pridepr.inventeers.nl

Login: ftpuser
Paswoord: prideftp

In de map: Electronic Arts\Releases\2009\My Sims Agents

Over De Sims
Sinds de De Sims(TM)-gamereeks werd geïntroduceerd in februari 2000, is er tot op heden het indrukwekkende aantal van 100 miljoen exemplaren van verkocht. In de afgelopen jaren is de De Sims(TM)-gamereeks in 22 talen vertaald in 60 verschillende landen. De reeks werd binnen de kortste keren over de hele wereld populair en zelfs een cultureel fenomeen. Voor het laatste nieuws over De Sims(TM) franchise-titels en om de beste De Sims(TM) 2-creaties van onze communityleden te bekijken, bezoek je www.desims2.nl. Om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes over De Sims 3, bezoek je www.desims3.nl. Voor meer informatie over de MySims-gamereeks bezoek je www.mysims.com.

Over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt haar producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTSTM, EATM, EA SPORTS Freestyle TM en POGOTM. In het boekjaar 2008 registreerde EA 3,67 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA's homepage en online gamesite zijn te vinden op . Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar www.electronicarts.nl.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS Freestyle en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Brütal Legend is een handelsmerk van Double Fine Productions, Inc. PLAYSTATION is een geregistreerd handelsmerk van Sony Computer Entertainment Inc. Microsoft, Xbox en Xbox 360 zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation en worden onder licentie gebruikt. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaren.

Perscontact:
Tjerk Mellink & Robbert Minderhoud
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl