Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 23 april 2009

Maatschappelijk ondernemen: stages voor jongeren.

DAAD, het Jongerenloket en de Ondernemersfederatie Rotterdam City helpen Rotterdamse jongeren zonder diploma's aan een stage van 20 weken, onder de noemer 'De Traverse'. Pay for People ondersteunt dit traject door belangeloos de personeels- en salarisadministratie op zich te nemen.

Pay for People is een echte Rotterdamse organisatie. Zij zijn dan ook nauw betrokken bij het Rotterdamse bedrijfsleven. Omdat ze het belang inzien van goede kansen voor Rotterdamse jongeren die anders 'buiten de boot' zouden vallen, ondersteunen zij DAAD, het Jongerenloket en de Ondernemersfederatie Rotterdam City bij het realiseren van stages voor jongeren zonder startkwalificatie.

De Traverse
Onder de naam 'De Traverse' krijgen jongeren tussen de 17 en 27 jaar, die niet in het bezit zijn van een diploma, de kans op een stage van 20 weken bij vooraanstaande bedrijven in de Rotterdamse binnenstad. De stagiairs werken vier dagen per week, één dag in de week volgen zij colleges. Daarnaast ondersteunt een persoonlijke coach de jongeren gedurende het hele traject. Na afloop van de stage hebben de jongeren vaak zicht op een aansluitend dienstverband en bezitten ze een startkwalificatie voor een verdere loopbaan.

Stagevergoeding
De jongeren in het Traverse traject kregen voorheen een WW uitkering via het Jongerenloket (?). Deze uitkering is nu omgezet naar een stagevergoeding, die door Pay for People maandelijks wordt uitgekeerd. Financieel gaan de jongeren er niet op achteruit en zijn ze wel 'van die uitkering af'. De nieuwe situatie levert dus ook een flinke mentale stimulans op.

Voor de redactie:
Meer informatie over het Traverse traject kunt u krijgen bij Pay for People, dhr. Dennis Luyten (commercieel directeur): 010-2250488, www.payforpeople.nl of bij de Traverse, mevr. Marlou van Beek (communicatie medewerker): 010-2051513, www.traverserotterdam.nl.

Janina van der Zande

T. 010-2250488 Parklaan 28 F. 010-2123836 3016 BC Rotterdam j.vanderzande@payforpeople.nl www.payforpeople.nl