Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - vrijdag 24 april 2009

Koninklijke Onderscheiding voor Dick en Anneke van Burgsteden

Het echtpaar Van Burgsteden-Bruinekool uit Amersfoort heeft een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Albertine Van Vliet-Kuiper van Amersfoort.

De heer D.H. van Burgsteden en mevrouw M. van Burgsteden-Bruinekool ontvingen beiden een Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau ter gelegenheid van de viering van het 90-jarig bestaan van de Amersfoortse IJsvereniging voor schaatsen en skaten. De uitreiking vond plaats op donderdag 23 april om 19.30 uur in het clubgebouw van de Amersfoortse IJsvereniging, Bisschopsweg 177 te Amersfoort.

Liefde voor de schaatssport
Dick en Anneke van Burgsteden delen de liefde voor de schaatssport en de liefde voor de vereniging. Zij zijn al 35 jaar de drijvende kracht achter de IJsvereniging. Door hun inzet groeide het aantal wedstrijdschaatsers en het aantal recreatieve schaatsers.

IJsmeester
Tijdens een natuurijswinter is Dick van Burgsteden de IJsmeester van de natuurijsbaan. Hij zet de baan onder water en bepaalt of er veilig geschaatst kan worden. Hij onderhoudt de baan en verzorgt de techniek, verlichting, geluid, koek en zopie. Daarbij altijd bijgestaan door echtgenote Anneke.

Voor hun inzet voor de Amersfoortse IJsvereniging zijn de heer en mevrouw Van Burgsteden benoemd bij Koninklijk Besluit van 11 maart 2009 tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Noot voor de redactie,