Gemeente Delft

College stelt jaarverslag vast

De gemeente Delft sloot het kalenderjaar 2008 af met een negatief resultaat. Het negatief resultaat heeft verschillende oorzaken. Het resultaat is vooral beïnvloed door het programma Ontwikkelen, Grond en Vastgoed. Als gevolg van de kredietcrisis en de daarop volgende economische recessie stagneert de afzet van bouwprojecten. Hierdoor is het resultaat over 2008 een negatief saldo van

¤ 10,5 miljoen euro.

Het resultaat van de jaarrekening leidt ertoe dat de weerstandscapaciteit daalt tot ruim ¤ 5 miljoen. Het college vindt dit bedragg onvoldoende en vindt aanvulling noodzakelijk. In de gemeenteraad van donderdag 25 juni stelt het college aan de raad voor om de weerstandscapaciteit te verhogen naar 20 miljoen. Hiervoor zal een deel van de geblokkeerde algemene reserves overgezet worden naar het vrije deel.

Projecten 2008
Er zijn in 2008 weer veel projecten afgerond en nieuwe gestart. Dat Delft bouwt is overal te voelen, zowel in de ruimtelijke als in de sociale infrastructuur. Zo zijn er op diverse terreinen visies ontwikkeld, die de basis vormen voor nieuwe projecten die nu worden voorbereid of uitgevoerd.

Als gevolg van de kredietcrisis en de daarop volgende economische recessie stagneert de afzet van bouwprojecten. Daarom heeft de gemeente de voorziening om nadelige saldi van grondexploitaties op te vangen, verhoogd met circa ¤ 10 miljoen.

Noot voor de redactie (