Gemeente Delft

College stelt kadernota vast

Delft heeft een ambitieus investeringsprogramma waarvoor in de periode 2009 - 2012 ruim ¤ 110 miljoenoen dekking is aangegeven. Delft is en blijft volop aan de slag, ook of juist nu de economie door de kredietcrisis enigszins hapert. De financiële en fysieke haalbaarheid van alle bestaande investeringsplannen wordt onder de loep genomen en zo nodig versneld of gefaseerd uitgevoerd. Daarbij handhaaft de gemeente de beleidsuitgangspunten en de beoogde kwaliteit.

De kadernota bevat dit jaar twee delen. Het eerste deel 'Samen aan de slag' geeft een beeld van wat er tot nu toe in deze bestuursperiode allemaal is gebeurd en wat er de komende tijd op ons af komt.

Het tweede deel presenteert het financiële deel waarbij ook de uitkomst van het jaarrekeningresultaat 2008 betrokken wordt.

Daarmee vormt de kadernota de opmaat naar de begroting 2010-2013. Een groot gedeelte van de afspraken uit het in 2006 gesloten coalitieakkoord is inmiddels gerealiseerd.

Voor 2010 stelt het college aan de raad voor om de tarieven te verhogen. Dit betekent concreet dat de inflatiecorrectie van de subsidies en de lokale heffingen wordt berekend als een gewogen gemiddelde van de loon- en prijsstijging. Dit komt voor 2010 uit op 1,81%. Dit bedrag is als volgt opgebouwd.

Aandeel materiële kosten 0,3x3,20%
Aandeel personele kosten 0,7x1,21% +96%

+85%
Totaal (afgerond) +1,81%

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft